Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:585709
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas teritorijā jau kopš seniem laikiem ir notikušas vairākas kaujas, vienmēr ir bijis kāds, kas vēlējies valdīt pār Latviju. Pēdēji šādi notikumi ir bijuši abi pasaules kari, kuru sekas bija ļoti postošas. Tomēr neskatoties uz dažādajām varām, kas ir valdījušas Latvijā, paši latvieši vienmēr ir bijuši gatavi cīnīties par savu zemi. Pirmā pasaules kara laikā šie cīnītāji bija latviešu strēlnieku rotas, kas, izmantojot lielvaru nesaskaņas, uz laiku spēja atgūt Latvijai neatkarību. Arī Otrā pasaules kara laikā latvieši bija karotāju rindās. Gan vācu karaspēka pusē, gan padomju sarkanajā armijā. It kā uz “brīvprātības” principa tika mobilizēti latviešu iedzīvotāji, neskatoties uz to, ka bija aizliegta okupēto zemju iedzīvotāju mobilizēšana karadarbībai.
Latviešus sarkanajā armijā sāka iesaukt drīz pēc Latvijas okupācijas. Pašā kara sākumā tika izveidots 24. teritoriālais korpuss, bet pēc neveiksmīgām kaujām drīzumā tika gandrīz pilnībā iznīcināts. 1941. gada 3. augustā Staļins izdeva lēmumu par 201. latviešu strēlnieku divīzijas veidošanu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties