Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:990901
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Svarīgi, lai bērns būtu jums blakām un redzētu, kā jūs to darāt (varat ar pirkstu vilkt līdzi). Tā bērns iemācās, ka burti ir sakārtoti no kreisās uz labo pusi, ka katrai skaņai ir savs burts, ka vārdi sastāv no šīm skaņām un skaņas vārdos var tikt sadalītas un atkal savienotas kopā. Bērns iepazīstas ar drukāto tekstu, ar grāmatu vispār, ar tās formu, ar to, ka ir lapas, kas noteiktā kārtībā tiek pāršķirtas. Turklāt bērns iemācās arī svarīgas lietas, kas attiecas uz citiem svarīgiem valodas un literatūras aspektiem, piemēram, vārdu krājumu; to, ka stāstam ir sākums, vidus un nobeigums, ka stāstus var izdomāt utt. Vecāki var pārliecināties par izpratni un uztveršanu, uzdodot jautājumus . Tīrā veidā lasīšanas traucējumi sastopami reti, parasti tie ir kopā ar vairāk vai mazāk izteiktiem rakstīšanas un mutvārdu runas traucējumiem. Reizēm pat slikti lasītāji parāda labus rezultātus inteliģences pārbaudēs. Klausīšanāš izpratne var būt noderīgāks spēju mērījums.
Lasīšanas traucējumi izpaužas grūtībās apgūt lasītprasmi, neraugoties uz normālu mācību procesu, normālu intelektu un labiem sociālkulturāliem apstākļiem. Tā ir ne tikai lasīšanas apguves problēma, bet grūtības, kas skar arī citas attīstības jomas – motoriku, kognitīvos procesus, saskarsmi un citas jomas.
Kāda varētu būt palīdzība?
• Pārliecinieties, ka rakstīšanas uzdevuma nosacījumi ir skaidri, sakiet bērnam, lai runā ar skolotāju, ja ir kādas neskaidrības.
• Paprasiet bērnam, lai atstāsta nosacījumus saviem vārdiem, lai būtu pastiprinājums un skaidrība.
• Iedrošiniet bērnu rast palīdzību organizēšanās procesā pirms darba sākuma. Ja jums tā ir ērti, palīdziet bērnam sastādīt sarakstu vai kādu shēmu par to, kas viņam jādara.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1388047
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties