Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:657430
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Jēdziens “laime”    3
2.  Laimes iezīmes un veidi    3
3.  No laimes lidz veselībai    6
4.  Laime cīņā, mierā un kārtībā    6
5.  Laime darbā    6
6.  Laime ģimenē    7
7.  Laimes pamatiezīmes    7
8.  Nelaimīgo cilvēku tipi    8
9.  Laime sakāmvārdos    8
10.  Atziņas    9
11.  Septiņi zelta likumi, lai iegūtu laimi    10
12.  Kopsavilkums    10
13.  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Jēdziens “laime”.

Rakstniece un dzīvnieku pētniece Džoja Adamsone secina, ka vajadzīgs maz, lai cilvēks būtu laimīgs,- tikai otra būtne, ar ko dalīties jūtās, jo dzīvnieki ir emocionāli tuvi cilvēkiem.

Cik gan bieži mēs saņemam laba vēlējumu: “Daudz laimes…’, bat vai maz esam aizdomājuīes, cik tad tas ir- daudz? Vai tad var būt tā, ka laimes man būtu par daudz, vai arī tās man katastrofāli trūktu, ja bieži jādzird tieši pretējais… Ko mēs īsti saprotam ar laimi, un kas cilvēku dara laimīgu? Kādi ir laimes avoti? Bet vai arī mums pietiek gudrības, mīlestības, spēka sadzīvot ar laimi, radīt un palīdzēt tiem, kuriem dzīves sarežģījumu, strupceļu un bēdu ir atliku likām? Laimes jautājumi ir visas cilvēces mūžīgais jautājums, kas ir aktuāls un neizsmeļams.

Laime tiek meklēta visur. Saka: laime ir brīvība, ticība, cerība, mīlestība, draudzība,pienākums, darbs, pat vara, bagātība, skaistums, harmonija, saskaņa ar sevi, sabiedrību, Visumu. Laime tiek meklēta pastāvīgā, pozitīvā dzīves bilancē, liktenī, mūžībā, mirklī, nemirstībā, Dievā, aizkapa dzīvē- paradīzē, ideālos, ģimenā, tautā, dzīves pilnībā, atpūtā, rotaļās u. tml.
Igauņu dramaturgs H. Lānsala saka, ka laime ir kompromiss starp jūtām un saprātu. Pauls Stradiņš redz laimi spējā sadegt citu labā. Rainis- darba pilnīgumā, Bentāns- spējā padarīt laimīgus pēc iespējas vairāk cilvēku. Kants saskata laimi paša pilnībā un citu laimē.
Laime viegli nedodas rokas nevienam.

Ir zināmas vismaz 300 laimes definīcijas, bet pats interesantākais ir tas, ka ikvienā vai gandrīz ikvienā no tām ir daļa patiesības. Laimes jautājums ir cilvēces mūžīgais jautājums, allaž aktuāls un neizsmeļams.

Laime- jēdziens, kas apzīmē tādu cilvēka dvēseles stāvokli, kurā viņš izjūt vislielāko iekšējo apmierinātību, prieku un pacilātības stāvokli ar savas esamības apstākļie, ar savu dzīvi un to, ka spēj veikt savas dzīves uzdevumus.

Laimei ir vairāki nosacījumi, attiecības starp realitāti un ideālo. Jo augstāki ir ideāli, jo lielāka ir neapmierinātība ar sasniegto, jo vairāk jāiegulda iecerētā sasniegšanai. Laime saistīta ar dabu, ar šķēršļu pārvarēšanu, grūtībām un cīņu. Filozofiskā izpratnē laime visplašākajā nozīmē izprotama kā pilnība, mūžība un bezgalīgums.


Laimes iezīmes un veidi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1212044
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties