Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:427060
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.11.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
No visas iegūtās informācijas, var secināt, ka laikraksts “Rīgas Avīze” Latvijas mediju sistēmā bija svarīgs posms, jo šī avīze parādīja, cik dažādas nostājas un viedokļi latviešiem bija tā laika valdības un režīma ietvaros. Lai arī pēc “Latvijas PSR mazās enciklopēdijas” rakstītā, “..part.nelegālajā presē (“Sociāldemokrātā”, “Cīņā”) publicētie atmaskojošie raksti jau 1905-07 rev.priekšvakarā padarīja “R.A.-i” par vienu no visnepopulārākajiem latv.laikrakstiem,” var secināt, ka lasītāju auditorija nebija liela, taču pietiekama, lai uzturētu laikraksta darbību desmit gadus. Uzskatu, ka arī šis procentuāli nelielais lasītāju skaits ir vēsturiski nozīmīgs, jo vēsturi nevar uzrakstīt ar vienu pareizu faktu, nevar to pamatot tikai ar vienu viedokli. Lai izprastu tā laika sabiedrības kultūru, uzskatus, rīcību, ir noderīgi apskatīt arī šādus pretrunīgus laikrakstus, kas pastāsta arī atšķirīgas nostājas un uzskatu pusi, kas nesakrīt ar citiem vēstures materiāliem.
Interesats šķiet fakts, ka “Rīgas Avīzes” laikraksta motīvs tik un tā bij par labu latviešu tautai. Tikai F.Veinbergs tautas laimi iztēlojās un redzēja ticībā un paklausībā Krievijas caram un sociālistu kustības noraidīšanai. Kopumā varu droši apgalvot, ka neskatoties uz politiskā virziena uzskatiem, “Rīgas Avīzei” bija liela nozīme latviešu sabiedrības diferencēšanā, kā arī latviešu kultūras tēla un valsts valodas izkopšanā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1368260
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties