Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:921541
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kustību rotaļas izmanto visos fiziskās audzināšanas posmos, sporta treniņu procesā (sevišķi plaši pirmsskolas, jaunākā un vidējā skolas vecuma bērnu fiziskajā audzināšanā) un sadzīvē par aktīvās atpūtas līdzekli (https://slimibas.lv/slimibas/kustibu-rotalas/).
Ņemot vērā visu iepriekšminēto, var secināt, ka kustību rotaļa ir bērnības neatņemama sastāvdaļa. Tā ir pamats bērna audzināšanā un attīstības nodrošināšanā. Tā ir pašattīstības avots, bērna personības attīstīšanas procesa virzītājspēks. Rotaļu darbībā bērni izzina apkārtējo vidi un iegūst socializācijas prasmes. Bez tam ir skaidrs, ka ir vajadzīgas regulāras, mērenas fiziskās aktivitātes, lai saglabātu labu veselību.
Tātad, jebkura kustību rotaļa ir sava veida dzīves pieredzes skola, kuru bērni apgūst ar lielu prieku un aizrautību. Kustību rotaļas veic daudzpusīgas funkcijas – tās bērnu māca un attīsta vienlaicīgi, izraisa pozitīvas emocijas, paaugstina kustību aktivitāti. Lai sasniegtu gaidāmo bērnu kustību un citu sfēru attīstības rezultātu, pedagogam jāprot izvēlēties attiecīgu rotaļu bērnu spējām un ieinteresētībai atbilstošajā vecumā. Ne mazsvarīgs ir rotaļas radošais moments, jo mūsu interesējošā vecumā bērni pārsvarā ir iniciatīvas kāri.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties