Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:229602
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Politiskās norises Latvijā līdz LTF izveidei    5
2.  Latvijas Tautas Fronte    7
2.1.  Pirmsākumi    7
2.2.  LTF Izvirzītie mērķi    8
2.3.  LTF galvenie politiskās darbības virzieni pēc 1. kongresa    9
2.3.1.  LPSR konstitūcija un PSRS    9
2.3.2.  LTF un ortodoksāli noskaņoto spēku konfrontācija    9
2.3.3.  Sabiedrības demoktizācija    11
2.4.  LTF otrais kongress. Officiāls kurss uz neatkarīgu LR    12
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Darba izstrādes gaitā es secināju, ka hipotēze „ideja par Latvijas atdalīšanos no PSRS tika definēta LTF 2. kongresa laikā” ir apgāzta. 2. LTF kongress bija nozīmīgs ar šīs nostādnes skaidru definēšanu, sabiedrības demokratizācijas pilnīgu īstenošanu tādējādi radot labvēlīgu vidi LR neatkarības atjaunošanai. Noslēdzās arī sabiedrības polarizācija neatkarīgai LR labvēlīgos un ortodoksālajos spēkos. Tika izstrādāts konkrēts plāns LR neatkarības apjaunošanai. Tajā pat laikā visi šie zīmīgie fakti ir ilgstošas, plānveidīgi īstenotas sabiedrības un politiskās vides pārkārtošanas rezultāts.
Aplūkojot starp pirmo un otro LTF kongresu pieņemtos lēmumus ir skaidri redzams, ka tie ir pakārtoti neatkarīgas, nacionālas un demokrātiskas valsts atjaunošanai. Tie saucas ar LTF dibināšanas kongresā pieņemto programmu, kuras galvenais mērķis ir definējams kā demokrātijas pamatprincipu reabilitācija valstī un sabiedrībā. Tas tika īstenots ar trīs galveno darbības virzienu palīdzību – attiecību ar KP pārkārtošana, nonākot līdzvērtīgās varas pozīcijās, LPSR konstitūcijas pārstrādāšana, radot tiesisko un politisko pamatu neatkarības atjaunošanai, un valsts iekšējās sociālās spriedzes samazināšana, cenšoties mazināt vispārējo sabiedrības polarizāciju, kas veidojas gan politisko nostāžu, gan etniskās piederības dēļ, tādējādi cenšoties rast vispārēju atbalstu demokrātiskas valsts idejai. Sabiedrības demokratizācija tika panākta ar informatīvo metožu palīdzību, reablitējot sabiedrībā demokrātiskās vērtības. LTF centieni aizvien saasināja tās knfrontāciju ar ortodoksāli orientētajiem spēkiem.
Kopumā LTF darbība ir uzskatāma par veiksmīgu, jo tika radīti visi nepieciešamie apstākļi lai neatkarīga Latvija kļūtu par reālu, sasniedzamu perspektīvu tā laika politiskajā kontekstā. Politisko apstākļu un sabiedrības atbalsta iespaidā neatkarīgas Latvijas ideja tika pilnībā īstenota ar 1990. gada 4. maija deklarāciju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties