Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:768419
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Savā darbā centīšos atbildēt uz jautājumu, vai kultūrvēsturiskai videi ir determinējoša nozīme radošas personības attīstībā vai radošums ir ģenētiski predisponēts un vide nespēlē noteicošu lomu radošas personības attīstībā un izpausmē.
Cilvēka dzīves ,,sāls’’ ir pašizteikšanās, dzīves jēga ir tik lielā mērā, cik viņš spēj īstenot savu radošo potenciālu. Audzināšanas ietekmē vairumā gadījumu radošais potenciāls atslābst, tiek izjaukta dabiska personības augšana, jo bērni iemācās pielāgoties, uzvesties, domāt tāpat kā citi. R.Bebre vārdu radošums aizvieto ar kreativitāti, tas ir, noturīgas individualitātes īpašības, kas dažiem indivīdiem piemīt dažādā pakāpē. Radošai personībai radošums ir iekšēja nepieciešamība [1;276].
Atskatoties vēsturē un atsaucot atmiņā kādi spēki veidoja kultūru visos gadu simteņos pirms Kristus dzimšanas un mūsu laiku ērā, es izsecināju, ka kultūras pasauli vienmēr ir ietekmējusi valsts politiskā vara, laiks diktē savus noteikumus ik vienam gan bērniem, gan pieaugušiem. Cilvēks neapzināmi ir sociālās vides upuris. Viduslaikos radošuma izpausmi iznīdēja ar baznīcas starpniecību un inkvizīcijas metodēm. Savā laikā Dž. Bruno sadedzināja uz sārta par to, ka zeme ir apaļa un griežas ap sauli. Koperniks bija spiest publiski atteikties no savām idejām, lai glābtu savu dzīvību. Spāņu gleznotājs Goija, gleznodams kailu hercogieni, riskēja ar nāvi un tikai pēc daudziem gadiem uzdrošinājās darbu ,,Kailā maha’’ parādīt plašākai publikai. Nav jāmeklē nemaz tik sen, padomju varas okupācijas gadi, veicināja sadzīvisko radošumu, bet sociāli- politiskā un cilvēcīgā līmenī to nonivelēja.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties