Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:633266
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Runājot par kultūras dzīvi šodien, var teikt, ka tā ir mainījusies. Latvijas kultūrā ir ienākuši daudzi svētki, kuri padomju laikos netika svinēti vai bija aizliegti kā, piemēram, Līgosvētki, Valentīndiena u.c. Arī Dziesmu svētki ir arvien plašāki un vēl patriotiskāki, jo tiek dziedātas latviešu tautasdziesmas, un dziesmas, kuras padomju laikos izpildīt bija aizliegts.
Lielas pārmaiņas ir notikušas arī kino jomā. Pārsvarā televīzijā un kinoteātros rādīto filmu saturu aizņem ārzemju filmas. Iedzīvotājiem tiek piedāvātas filmas ne tikai no Latvijas un Krievijas, kā tas bija padomju laikos, bet arī no visas pārējās pasaules, kas paver jaunas iespējas cilvēkiem izbaudīt arvien labāku, daudzveidīgāku un kvalitatīvāku filmu klāstu. Televīzijā ir parādījušie arī ļoti daudzi šovi, kādi padomju laikos nemaz nebija iedomājami.
Mūsdienās literatūra arī ļoti ir mainījusies. Grāmatnīcās lielāko daļu nopērkamo grāmatu skaitu sastāda tieši ārzemju literatūra. Grāmatu skaits arī ir neizmērojami liels, no kā var secināt, ka konkurence ir kļuvusi nežēlīga šajā jomā. Arī finansējuma ziņā viss ir mainījies. Finansējums literātiem ir kļuvis daudzas reizes mazāks, nekā tas bija padomju laikos. Taču skatoties no otras puses, tagad rakstniekiem ir tiesības uz vārda brīvību un var rakstīt par tēmām, kurām paši vēlas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1370648
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties