Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kulturālas uzvedības priekšnoteikumi un jēdzieni. Attiecību kultūra darba vietā

     

    Referāts5 Ētika

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:944201
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Parasti par “etiķetes klasiskajām valstīm” nosauc Angliju un Franciju. Tomēr par valstīm, kur būtu dzimusi etiķete, tās nosaukt nekādi nevar. Tikumu rupjība, nepieklājība, pakļaušanās rupjai spēka varai, un tamlīdzīgi, XV gadsimtā valda abās valstīs. Par Vāciju un citām tā laika Eiropas valstīm vispār nav vērts runāt, tikai viena tā laika Itālija sastāda izņēmumu.
Cēlu un cildenu tikumu veidošanās Itālijas sabiedrībā sākās jau XIV gadsimtā. Cilvēks pārgāja no feodāliem tikumiem uz jaunā laika garu un šī pāreja Itālijā sākās agrāk kā citās valstīs. Ja salīdzinām XV gadsimta Itāliju ar citām Eiropas tautām, tad nepārprotami Itālija izceļas ar daudz augstāko izglītības un kultūras līmeni, turību, cilvēku spēju daudzpusēji izrotāt savu dzīvi. Tajā pašā laikā Anglija beigusi vienu karu, iesaistās otrā karā, paliekot līdz pat XVI gadsimta vidum par barbaru valsti. Vācijā plosās cietsirdīgs un nesamierināms Hussītu karš, muižniecībā valda dūres spēks un taisnība, strīdu risināšana spēka ceļā. Francija bija angļu iztukšota un paverdzināta. Francūži atzina vienīgi karos gūtos nopelnus, neuztvēra nopietni zinātnes un zinātniekus uzskatīja par pašiem niecīgākajiem no ļaudīm.
Vārdu sakot tajā laikā, kad visa pārējā Eiropa slīka savstarpējās ķildās un savstarpējo rēķinu kārtošanā, pilnā spēkā vēl tur turējās feodālā kārtība, Itālija bija jaunas kultūras valsts. Šī valsts pēc taisnības tad arī ir pelnījusi, lai to nosauktu par etiķetes dzimteni.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1177142
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties