Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kuģa "Beverīna" avārija. Rāmējumu izvēle portālā diena.lv un laikrakstā "Kurzemes Vārds"

     

    Referāts6 Žurnālistika

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:549637
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

2008. gada 2. decembra vakarā netālu no Liepājas ostas jūrā nogrima Liepājas zvejas kuģis „Beverīna”. Šis notikums ātri ieguva plašu rezonansi visā Latvijā un dažādi viedokļi un jauni fakti par šo traģēdiju publiskajā telpā parādījās vai ik dienu mēneša garumā.
Šī avārija neapšaubāmi ir ļoti nozīmīgs notikums visas valsts mērogā, tomēr šķiet, ka vēl jo lielāka nozīme tam ir tieši Liepājas pilsētas un novada dzīvē. Tādēļ, manuprāt, ir interesanti novērtēt šīs tēmas atspoguļojumu Liepājas pilsētas un novada laikrakstā „Kurzemes Vārds” un salīdzināt to ar nacionāla mēroga medija – laikraksta „Diena” interneta versijas diena.lv – atspoguļojumu. Jāpiemin, ka, arī apskatot laikrakstu „Kurzemes Vārds”, izmantota elektroniskā versija – www.kurzemes-vards.lv, taču šajā portālā atšķirībā no diena.lv tiek vienīgi pārpublicēti drukātā laikraksta raksti.
Darba uzdevuma izpildei izvēlējos analizēt minēto mediju rakstu rāmējumus, jo, manuprāt, tieši rāmējums vislabāk parāda to, kādas nozīmes medijs piešķir konkrētiem notikumiem.
Analīzes problēma
Masu mediji veido un iespaido sabiedrības viedokli par visdažādākajiem jautājumiem, un, lai arī ikvienam ir tiesības uz savu personīgo viedokli, tomēr visbiežāk tas tiek pārņemts no medijiem. Tas nozīmē, ka auditorijas attieksme pret kādu notikumu un tam piešķirtās nozīmes sabiedrībā lielā mērā ir atkarīgas no medija, ko tā patērē. To apstiprina arī komunikācijas procesu pētnieki: „Veids, kādā izvēles tiek prezentētas cilvēkiem (no mediju un citu aktoru puses), – veids, kādā izvēles ir rāmētas, – ietekmē konkrēto izvēļu izdarīšanas iespējamību sabiedrībā.”1
Taču pastāv kāds paradokss – lai arī mediji lielā mērā nosaka sabiedrības dienas kārtību un ietekmē tās viedokļus, tomēr arī mediju saturu lielā mērā iespaido auditorijas ekspektācijas, proti – jo svarīgāks kāds notikums konkrēta medija auditorijai, jo nozīmīgāks ir tā atspoguļojums medijā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties