Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:285817
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pareizam jeb fizioloģiskam uzturam ir ļoti liela nozīme cilvēka veselības un labsajūtas saglabāšanā. Tikai ar uzturu cilvēks saņem dzīvības norisēm nepieciešamo enerģiju un vielas, kas nepieciešamas audu veidošanai – plastiskos materiālus. Īpaši daudz enerģijas un plastisko materiālu vajag bērniem, jo viņi nepārtraukti aug. Lai no bērna izaugtu stiprs un vesels cilvēks, tam jānodrošina pirmkārt fiziologisks uzturs. Par to ir gādājusi jau pati daba – dodama mātēm spēju zīdīt (barot) savu mazuli vismaz līdz 6-9 mēnešu vecumam un ilgāk. Arī vēsture un statistika liecina par mātes piena nepieciešamību zīdainim, p: 1852. g. gandrīz katrs mākslīgi barotais bērns mira, 1870.g. Parīzē, kur mira 33% no visiem bērniem, jo zīdīšana bija nemoderna, bet 1871.g.,kad Parīzi aplenca un valdīja bads, zīdaiņu mirstība kritās uz 16%, jo viņi tika baroti ar mātes pienu.
Pēc statistikas datiem Latvijā, ar katru gadu ar krūti baroto bērnu skaits pieaug. No 2000.g.-2003.g., skaits pieaudzis no 8,8% līdz 14,3% - līdz 1.gadam un no 29,2% līdz 6 mēnešiem, tomēr salīdzinoši ar Ziemeļvalstīm šie rādītāji ir zemi, tāpēc ir ļoti svarīgi turpināt izglītot sabiedrību par mātes piena nozīmi bērna veselībā un attīstībā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties