Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:311559
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pašos pamatos alkohols savā ziņā ir inde, kas kavē organisma spēju normāli funkcionēt. Alkohola lietošana tavam organismam rada šādas vislabāk zināmās briesmas:
Alkohols bojā aknas un vājina imūnsistēmu.
Alkohols kavē elektriskās neirotransmisijas procesus smadzenēs. Tas nozīmē, ka tavas smadzenes alkohola iespaidā strādā ar mazāku jaudu nekā parasti, tāpēc tava domāšana kļūst lēnāka un neskaidrāka.
Alkohols palielina risku saslimt ar vēzi, un sievietēm alkohola lietošana var izraisīt arī krūts vēzi. Pat viena glāzīte dienā risku saslimt ar krūts vēzi palielina par deviņiem procentiem, salīdzinot ar sievietēm, kas alkoholu nelieto. Savukārt divas līdz piecas glāzītes šo risku palielina jau par 41 procentu.
Nesen veikts pētījums liecina, ka alkohola lietošana palielina organismā estrogēna līmeni. Tiek uzskatīts, ka paaugstināts estrogēna līmenis veicina krūts vēža rašanos. Zinātnieki izteikuši pieņēmumu, ka alkohols kaut kādā veidā izmaina estrogēna sadalīšanos vai uzsūkšanos organismā. (Atcerieties, meitenes, ka hormonu līmenis mūsu organismā ir dabiski līdzsvarots. Pievienojot kādu indi, šis līdzsvars ātri var tikt izjaukts.)
Alkohola lietotājas, īpaši tās, kas dzer un smēķē, riskē iedragāt savu imūnsistēmu un iegūt mutes, plaušu, gremošanas sistēmas vai kakla vēzi.
Jā, un vēl divas lietas: alkohols ir otrs izplatītākais novēršamo nāvju cēlonis tūlīt aiz cigaretēm. Un alkohols rada atkarību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties