Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:455996
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzimis muižas vagara Jura un Eņģeles Baronu ģimenē. Mācījies Dobelē (1843) tad Dundagas Kubeles pagasta skolā, no 1847 Ventspils elementārskolā un apr. sk., Jelgavas ģimnāzijā (1852-1855). 1856. gadā iestājies Tērbatas universitātē Fizikas un matemātikas fakultātē, kur studējis matemātiku un astronomiju. Iesaistījies K. Valdemāra dibinātajā Tērbatas latviešu studentu pulciņā.
Pirmā publikācija – raksts „Zvaigznes” laikrakstā „Mājas viesis” 1856. gada 24. septembris līdz oktobris. 1856-1857 publicējis laikrakstā „Mājas viesis” populārzinātniskos rakstus, galvenokārt par dabas zinību jautājumiem, vērsies pret māņticību. Rakstā „igauņu tautasdziesmas” (1857) aicinājis vākt latv. folkloru. Laikrakstā „mājas viesis” 1857. gadā publicējis pirmos dzejoļus: „padoms meitiņām” un „dziesmu izmantošana”. Sarakstījis pirmo Baltijas guberņu ģeogrāfiju „Mūsu tēvzemes aprakstīšana”(1859). 1860. gadā līdzekļu trūkuma dēļ studijas pārtraucis, atgriezies Dundagā, 1862. gada maijā pēc J. Alunāna aicinājuma ieradies Pēterburgā, kopā J. Alunānu un K. Valdemāru organizējis laikrakstu „Pēterburgas Avīzes”, kļuvis tā līdzstrādnieks un 1862. gada beigās faktiskais redaktors.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties