Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:246334
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  KRIMINOLOĢIJAS JĒDZIENS, BŪTĪBA, PRIEKŠMETS, UZDEVUMI UN FUNKCIJAS    4
2.  KRIMINOLOĢIJAS ATTĪSTĪBAS VĒSTURE    6
3.  KRIMINOLOĢIJAS VĒSTURE KRIEVIJĀ    8
4.  KRIMINOLOĢIJAS VĒSTURE AMĒRIKAS SAVIENOTAJĀS VALSTĪS    10
5.  ĀRVALSTU KRIMINOLOĢISKĀS INSTITŪCIJAS    12
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    16
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    18
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secināju, ka savu mērķi rakstot referātu studiju kursā „Kriminoloģija”, izpētot tēmu „Kriminoloģijas attīstība ārvalstīs” sasniedzu.
Savā darbā izpētīju kriminoloģijas attīstības gaitu, kā arī to ar kādām zinātnēm ir cieši saistīta kriminoloģijas zinātnes nozare, piemēram, ar tādām tiesību zinātnes nozarēm kā: kriminālprocess, krimināltiesības, kriminālistika un citas. Ļoti lielu uzmanību pievērsu vēsturiskās attīstības procesam, kā arī to, ka noteiktā zinātnes nozare attīstās mūsdienās. Noskaidroju arī to, ka noteiktā zinātne sāka attīstīties jau ļoti sen, to sāka pielietot un tā kļuva nepieciešama, tāpēc laika gaitā to pilnveidoja, un tagad mūsdienās, tā jau ir izpētīta daudz padziļinātāk un mūsdienu kriminologu paaudzēm ir daudz vieglāk to izpētīt, un pielietot ikdienas noziedzības novēršanas sfērā.
Noskaidroju kā galvenais mērķis šīs zinātnes eksistēšanai un tās pielietošanai mūsdienās, ir tās galamērķis- likumības nostiprināšana valstī un sabiedrībā, tiesiskas valsts izveidošanās un noziedzības novēršana.
Personīgi man izveidojās citādāka izpratne par šo zinātni, pirmkārt, uzskatu, ka tā ir ļoti nepieciešama un būtiska visiem cilvēkiem, bet īpaši amatpersonām, kuras ir cieši saistītas ar personās, kuras izdarījušas noziegumus un necenšas dzīvot likumīgi. Vajag iemācīties izprast šos cilvēkus un atrast visprecīzāko pieeju, kā varētu viņiem palīdzēt, lai turpmāk šādas darbības neatkārtotos.
Es uzskatu, ka amatpersonai pirmkārt ir jābūt ļoti labam psihologam un sociologam, tāpēc arī izveidojās tieši šī noteikta zinātnes nozare- kriminoloģija.
Izpētot kriminoloģijas vēsturisko attīstību, pamanīju to, ka citās valstīs noteiktā zinātnes nozarē ir daudz lielāka pieredze nekā citas. Pozitīvs moments ir tas, ka ir izveidotas starptautiskās institūcijas, kuras savā starpā sadarbojas, lai ar kopīgiem spēkiem novērstu noziedzību. Mans priekšlikums būt tomēr, ka ir nepieciešams biežāk rīkot seminārus un kongresus, lai apmācītu speciālistus, novērstu lielo noziedzības līmeni, kas pēdējos gados ir parādījies.
Uzskatu, ka pašreizējos un mainīgajos apstākļos ir nepieciešama jauna noziedzības apkarošanas stratēģija, jo noziedzība kļūst par globālu un visaptverošu problēmu, kas ietekmē sociālo, ekonomisko un politisko sfēru, pieaug dažādas noziedzības formas, kuras izraisa negatīvas sekas, kā arī spilgtāk parādās noziedzības starptautiskais un eksteritoriālais raksturs.
Uzskatu, ka ļoti laba filma ir „Стукац”, kurā ir atspoguļots, ka noziegumi nenotiek tikai vienā valstī, bet ir izveidots starpvalstu sadarbības tikls, ar kuru palīdzību un personu ieņemtajiem amatiem, šie noziedzīgie nodarījumi paliek latenti vai ļoti mazā apmērā atklāti. Līdz ar to, secināju, ka katrs cilvēks apzinās savu rīcību, kura var būt tiesiska un prettiesiska.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties