Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kriminālistiskās tehnikas līdzekļu jēdziens un klasifikācija

     

    Referāts10 Tiesības

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:973680
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Kriminālistiskās tehnikas līdzekļu jēdziens   
a)  Kriminalistiskas tehnikas līdzekļu veidi   
b)  Kriminalistiskas tehnikas sistēma   
2.  Kriminālistiskās tehnikas tiesiskais pielietojums   
3.  Zinātniski tehnisko līdzekļu klasifikācija   
4.  Kriminalistiskas tehnikas līdzekļi raksturojums   
  Nobeigums   
zmantotā literatūra   
Darba fragmentsAizvērt

Lai atklātu, pierādītu noziedzīgus nodarījumus ir nepieciešama kriminālistiskā tehnika, kas balstās uz jaunākiem zinātniskām atziņām un sasniegumiem, kas pilnveidojās un attīstās nepārtraukti. Tāpēc, lai tiesībsargājošo institūciju darbinieki sekmīgi izmeklētu un atklātu noziedzīgus nodarījumus ir nepieciešams apgūt kriminālistikas teorētiskos pamatus, iegūt iemaņas un paņēmienus, lai varētu tos pielietot praksē, meklējot, atrodot, fiksējot un izņemot nozieguma pēdas.
Katra noziedzīga nodarījuma atklāšanas un izmeklēšanas efektivitāte ir atkarīga no tā, kā pārzina un cik prasmīgi izmanto zinātniskās metodes, pielietojot mūsdienu zinātniski tehniskos līdzekļus un paņēmienus pierādījumu ieguvē, izpētē un novērtēšanā.
Pierādījumu rašanās, savākšanas, izpētes, novērtēšanas un izmantošanas likumsakarību izzināšana rada pamatu jaunu kriminālistikas tehnisko līdzekļu, pētīšanas paņēmienu un jaunu metožu izstrādāšanai un pielietošanai noziedzīgo nodarījumu atklāšanā, izmeklēšanā un arī novēršanā.
Kriminālistikas galvenais uzdevums ir pēc iespējas ātrāk un pilnīgāk atklāt noziedzīgo nodarījumu, izmantojot specifiskus līdzekļus, zinātnisko un tehnisko aprīkojumu.
Kriminālistiskā tehnika sastāv no tehniskajiem līdzekļiem, kas izstrādāti, lai varētu izpētīt un fiksēt noziedzīga nodarījuma apstākļus, kā arī, lai atrastu, fiksētu, izņemtu, saglabātu un izpētītu pierādījumus un veiktu kriminālistiskās tehnikas klasifikāciju. Zinātniski pamatotā kriminālistisko objektu, paņēmienu un principu klasifikācijai ir nozīmīga vieta kriminālistiskās tehnikas nozarē.
Lai izprastu kriminālistikas tehnikas nozīmīgumu, ir nepieciešams iepazīties ar katru zinātniski tehnisko līdzekli atsevišķi, kas ir aprakstīti tēmas izklāstā.
Mans uzdevums ir iepazīstināt ar kriminālistiskās tehnikas teorētisko pusi, kas ir svarīgi procesa virzītājiem, pielietojot zinātniski tehniskos līdzekļus praksē un dot ieskatu, lai orientētos kādi zinātniski tehniskie līdzekļi ir mūsdienās un kādu lomu spēlē noziedzīgu nodarījumu atklāšanā.
Lai nodrošinātu izmeklēšanas darbības efektivitāti, jābūt lietpratējiem kriminālistiskās tehnikas jomā, jo tikai tā mūsu valstī spēs atklāt, izmeklēt, pierādīt noziedzīgu nodarījumu apstākļus un saukt pie atbildības vainīgās personas kā tas paredzēts likumā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties