Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:364581
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

LR Kredītiestāžu likuma 1.pantā dots sekojošs kredīta formulējums: Kredīts ir atlīdzības darījums, kurā kredītiestāde uz rakstveida līguma pamata nodod klientam naudu vai citas lietas un kurš klientam rada tiesības rīkoties ar tām un pienākumu noteiktā laikā un kārtībā atdot kredītiestādei naudu vai citas lietas.
Autors uzskata, ka šāds formulējums ir korekts, jo tas ietver sevī gan kredītu naudas izteiksmē (banka aizdod klientam naudu), gan citu lietu izteiksmē (līzinga pakalpojumi, kad uz līzinga nosacījumiem iegādātā prece ir bankas īpašums).
Mūsdienu tirgus ekonomika nav iedomājama bez plašām kredītattiecībām. Pateicoties tām rodas labvēlīgas iespējas kapitāla pārplūdei no mazāk ienesīgām ekonomikas nozarēm uz ienesīgākām. Tādējādi kļūst iespējama ražošanas paplašināšana, ekonomiskā attīstība un līdzekļu koncentrācija izdevīgākos un perspektīvākos virzienos.
Kredītattiecības veicina arī iedzīvotāju ekonomisko augsmi. Pateicoties to attīstībai, iedzīvotāji var iegādāties preces vai pakalpojumus un lietot tos tūlīt, samaksu veicot vēlāk. Spilgts piemērs ir studentu kredīti, kas dod iespēju studēt (kas nav lēti), un iegūstot izglītību paaugstināt vispārējo valsts izglītības, attīstības līmeni, dot labumu valstij. Tāpat hipotekārie kredīti, pateicoties kuriem, paaugstinās iedzīvotāju dzīves līmenis, attīstās nekustamā īpašuma tirgus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1183827
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties