Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:491771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Labas kvalitātes kredītportfeļa veidošana un uzturēšana ir svarīga bankas “X” nākotnes attīstībai. Konsekventi veidojot kvalitatīvu kredītportfeli, samazināsies negaidītu kredītu zaudējumu varbūtība, un rezultātā banka “X” spēs ilglaicīgi gūt peļņu.
Svaru kausos liekot kvalitāti un kvantitāti, svarīgāka vienmēr būs kredītu kvalitāte. Lai cik augsta nebūtu procentu likme, tā nevar pilnīgi kompensēt slikto kredītu zaudējumus. Tāpēc visos bankas “X” kreditēšanas pasākumos jāievēro saprātīgi finansu principi.
Bankas “X” kreditēšanas politikas mērķis ir noteikt vispārējos principus kreditēšanas lēmumu pieņemšanai un specifisko kārtību atsevišķiem kredītu veidiem un darījumiem. Galvenie kreditēšanas politikas uzdevumi:
Noteikt galvenos pieļaujamā riska kritērijus;
Noteikt paaugstināta riska sektorus, kuriem jāpievērš īpaša uzmanība;
Kalpot par vienotu kreditēšanas jēdzienu sistēmu (“valodu”).
Kreditēšanas politika ir svarīgs instruments kredītu piešķiršanas (approval) procesā. Ja pastāv vienota izpratne par kredītu atbilstību prasībām, rodas iespēja pārdomāti pilnvarot amatpersonas apstiprināt kredītus, tādējādi uzlabojot kreditēšanas procesa efektivitāti. Darījumi, kuri neatbilst kreditēšanas politikai, ir daudz riskantāki, un tiem nepieciešams augstākas institūcijas lēmums nekā standarta gadījumos.
Šajā dokumentā vārdi “aizdevums” jeb “kredīts” nozīmē jebkuru kredītriska uzņemšanos attiecībā pret citu personu, nevis tikai tradicionālo aizdevumu.
Konkrētās kreditēšanas politikas, kreditēšanas instrukcijas un bankas operāciju rokasgrāmatas nodaļas papildina šo Vispārējo kreditēšanas politiku. Šie dokumenti aptver kredītu piešķiršanas, uzraudzības un atgūšanas kārtību, dažus klientu segmentus un finansēšanas vai produktu veidus. Šajās konkrētajās kreditēšanas politikās, kreditēšanas instrukcijās un bankas operāciju rokasgrāmatas nodaļās, kuras apstiprinājusi bankas “X” valde, šie jautājumi aprakstīti detalizētāk.
Šī politika attiecas uz privātpersonu kā arī visu veidu juridisko personu, tajā skaitā ne-banku finansu institūciju kreditēšanu.
Šai politikai ir noteicoša nozīme (overruling) attiecībā uz citām bankas “X” un tās Grupas uzņēmumu instrukcijām un noteikumiem. Dažu bankas “X” kredītinstitūciju pilnvaras paredz lielākus ierobežojumus nekā šīs Politikas noteikumi un nosacījumi. Tādos gadījumos lēmums par kredītu jāpieņem augstāka līmeņa kredītkomitejā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties