Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:442973
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Krāsu ietekmes dažādie aspekti   
  Gaismas staru iedarbība   
  Ārstnieciskā ietekme   
a)  krāsu terapija   
b)  Saulesbriļļu stiklu toņa psiholoģiskā iedarbība   
  Cilvēka raksturojums pēc patīkamākā krāsu toņa   
a)  emocionālā līmenī   
b)  pēc valkātā apģērba   
  Apģērbu krāsas psihiskais iespaids   
  Telpas krāsas iedarbība   
  Ietekme uz darbaspējām   
Darba fragmentsAizvērt



Krāsu ietekmes dažādie aspekti

Pirms dažiem tūkstošiem gadu senie ēģiptieši dziedināja šādi: ievietoja traukā ar ūdeni vai sulu krāsainus akmeņus, lai šķidrums piesātinātos ar to krāsas enerģiju, un tad deva dzert slimniekam, lai paceltu tonusu un dziedinātu no kaitēm. Ķīnieši, indieši, grieķi, romieši ir izveidojuši ļoti sarežģītas atveseļošanās metodes, izmantojot krāsu un gaismu, turklāt ar vienreizējiem rezultātiem. Aizritējušo tūkstošgažu laikā šo fenomenu daudzkārt mēģināts izskaidrot. Taču to laimējies izdarīt, šķiet, tikai tagad, uzplaukstot hromoterapijai – dziedināšanai ar krāsu. Turklāt zinātniski pamatota, nesāpīga, efektīva ārstēšana, kas nerada nekādus blakus efektus vai negatīvas sekas.
Cilvēkiem vienmēr kaut kā trūkst – te kaloriju, te vitamīnu, tad pozitīvu emociju. Visretāk atceroties vienu no daudzajiem deficītiem – “krāsu badu”. Taču tas ir šķietami nekaitīgs. Brīžos, kad acīm uznāk kaprīze un ziemeļu pelēcībā gribas skatīt kādu spilgti oranžu punktu, nepavisam nav pareizi mierināt sevi ar domu, ka šajos platuma grādos ar to jāsamierinās. Un patiešām – nevar taču visi emigrēt uz ekvatoriālajām salām, kur jūra smaragdzaļa, saulrieti persiku krāsā un maigi balts pie kājām vāļājās pārplīsis kokosa rieksts. Krāsu bads var būt par iemeslu sliktai pašsajūtai, apātijai, bezmiegam, pat izraisīt halucinācijas, šizofrēniju un līdzīgas šausmas. Lai no tā izvairītos noder hromoterapija.
Dziedināšana ar krāsām pamatojās uz faktu, ka mūsu organismam, lai tas varētu normāli funkcionēt, ir nepieciešams, lai astoņdesmit procenti informācijas, ko dod apkārtējā vide, būtu saistīta ar redzi – tās krāsu uztveri. Vesela trešā daļa cilvēka pelēkās vielas apjoma ir nodarbināta ar to, lai “saliktu pa plauktiņiem” nokrāsu gūzmu, ko skatījušas acis.Smadzenēs ir pat īpašs iecirknis, kas nodarbojas tikai un vienīgi ar krāsu informācijas apstrādi. Tāpēc aforisms “krāsa ir dzīve” nav vienīgi skaisti vārdi vien. Viss iepriekšminētais ir vairāk vai mazāk zināms, tikai daudziem nav nojausmas, ka dziedināšanā ar krāsām var iztikt arī bez skatīšanās uz tām: krāsas var tieši ietekmēt organisma bioķīmiskos procesus, jo tās iedarbojas uz šūnu elektromagnētisko lauku.
Uz šūnu elektromagnētiskās izstarošanas teoriju ir pamatota senā ķīniešu mācība par dzīvības enerģiju čī. Tikai viņi izteicās savādāk: čī ir māksla harmonizēt jan un iņ, iedarbojoties uz noteiktiem mūsu ķermeņa punktiem. Tādā veidā iedarbojas akupunktūra, akupresūra un citi refleksoterapijas veidi. Tagad šo metožu skaitam var pievienot hromopunktūru.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties