Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:105124
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai gan Kerola Kaufmane kā vienu no lielākajiem kouču izaicinājumiem min konkrētu teorētisku, zinātnisku vai empīrisku skaidrojumu par koučinga efektivitāti sniegšanu, pozitīvās psiholoģijas pētījumi norāda, ka koučings ir efektīva un pamatota pieeja. Kaufmane arī uzsver savu ticību tam, ka pozitīvās psiholoģijas teorijas un pētījumi nodrošinās koučinga zinātnisko pamatojumu. Ja 20.gadsimtā tika izstrādātas dažnedažādas metodes, lai mērītu indivīda patoloģijas, 21.gadsimtā tiek attīstītas līdzvērtīgas metodes indivīda stipro pušu un tikumu izpētei, piemēram, psihometrikas metodes cerības, optimisma un garīguma mērīšanai. Kristofers Petersons un Martins Seligmans un citi ir izstrādājuši standartizētus, uzticamus un pārbaudītus labklājības, stipro pušu, laimes izpratnes, dzīves apmierinātības u.c. mērījumus. Kā rezultātā mēs varam „diagnosticēt” indivīda stiprās puses, cerību, optimismu un mīlestību ar tieši tik pat precīzām un uzticamām metodēm kā bažas un depresiju .
Turklāt pozitīvās psiholoģijas psihologi Kristofers Petersons un Martins Seligmans ir izstrādājuši stipro pušu/kompetenču klasifikācijas sistēmu „Vērtības darbībā” kompetenču anketu. Tā ne tikai ir pārbaudīta uz simtiem tūkstošu cilvēku, bet ir pierādījusi sevi kā praktisku un noderīgu gan pētniekiem, gan koučiem. Šī informācija atspoguļo to, kas motivē un iedvesmo klientu. Pozitīvās psiholoģijas koučinga pieeja ir balstīta uz zinātniskiem pētījumiem, uz kā pamata Seligmans ar vēl citiem autoriem ir izveidojuši Autentiskās laimes koučinga modeli ar mērķi veicināt pozitīvas emocijas un laimes sajūtu. Un, kā liecina pētījumi, pozitīvas emocijas veicina prasmes, ko organizācijas vēlētos saskatīt ikvienā darbiniekā un koučinga klienti attīstīt sevī.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1380204
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties