Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502183
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Korupcijas jēdziens un būtība    4
2.  Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs    6
2.1.  KNAB Struktūra    8
2.2.  KNAB funkcijas    10
2.3.  KNAB kompetence    11
3.  Korupcijas novēršanas un apkarošanas valsts stratēģija    12
4.  Korupcijas cēloņi    14
5.  Pašreizējā situācija Latvijā korupcijas apkarošana jomā    16
  Nobeigums    19
  Secinājumi un priekšlikumi    20
  Izmantotie avoti    23
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
1. Korupcijas novēršana ir viens no būtiskākajiem virzieniem tiesiskās kartības nostiprināšanā un noziedzības apkarošanā. Korupcija kā sociāli nelabvēlīga parādība rada ļaunumu jebkurai valstij, grauj tās politisko, ekonomisko, sociālo un tiesisko pamatu, deformē sabiedrības tiesisko apziņu, mazina reformu efektivitāti.
2. Korupciju veicina daudzi faktori, piemēram, valsts iestāžu struktūru nesabalansētība, funkciju dublēšana, informācijas deficīts, nepilnības likumdošanas aktos.
3. Nepieciešama lielāka atklātība valsts un pašvaldību dienesta darbā. Atklātības veicināšanai papildus jāattīsta arī sabiedrisko organizāciju kontrole (uzraudzība) par valsts un pašvaldības iestāžu darbu.
4. Jāpaaugstina ierēdņu atbildība par viņu pieņemtajiem lēmumiem.
5. Pašreizējai korupcijas izpltībai Latvijā, ir tas, ka, iesaistoties korupcijā, amatpersna nebaidās no atklāšanas un soda saņemšanas. Tam par iemeslu kalpo niecīgais koruptīvo nozidzīgo nodarījumu skaits, kuri tiek atklāti un par kuriem amatpersonas reāli saņem brīvībs atņemšanas sodu. Ja nav no kā bidīties, tad kāpēc gan neizmntot sava dienesta atāvokli ļaunprātīgi. Lai efektīvi varētu novērst korupciju, ir nepieciešama reālu sodu piespriešna par korupciju, jo tieši nesodāmības apziņa ierēdņos izraisa aktīvu iesasitīšanos korupcijā.
6. Atalgojuma sistēmas sakārtošana valstī radītu korupcijas samazināšanos jebkurā līmenī. Nepieciešams ierēdņu algu paaugstinājums, ko var realizēt, samazinot ierēdņu skaitu. Ja valsts institūcijās strādājošie sabiedrības pārstāvji saņemtu pienācīgu atalgojumu, situācija atrisinātos uz labo pusi vismaz daļēji, jo šie nosacījumi ir stimuli, kas ļaus ierēdnim atteikties no piedāvātā kukuļa, jo baidīsies zaudēt darbu un sociālās garantijas, arī saņemt sodu.
7. Svarīga loma korupcijas apkarošanā ir nevalstisko organizāciju darbībai. Tās ir potenciāli ietekmīgs sabiedrības starpnieks, kuram būtu jāiesaistās uzskatu par korupciju veidošanā. Korupcijas gadījuma publiskošana un novērošana ir tikai daļa no to iespējamā ieguldījuma. Nevalstisko organizāciju uzdevums būtu stiprināt tādas vērtības, kas grauj korupcijas pastāvēšanai labvēlīgo vidi un rada jaunus pozitīvus rīcības modeļus.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1347792
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties