Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:113849
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI:
1. Koordinēšana ir darbinieku un struktūrvienību darbību saskaņošana, lai sasniegtu organizācijas mērķus, kur saskaņošana nepieciešama starp struktūrvienībām, kas atrodas dažādos organizācijas hierarhijas līmeņos.
2. Koordinēšanai jānotiek, pirms tiek uzsākts darbs un plānošana ir tās pirmais solis. Tas nozīmē izlemt, kas un kad ir jādara, tāpēc plānošanas procesā kopējo uzdevumu sadala savstarpēji secīgos un saistītos apakšuzdevumos. Tad tiek izstrādātas prioritātes un termiņi.
3. Visgrūtākais uzdevums ir noteikt robežas starp skaidri nodalāmām un tomēr savstarpēji saistītām darbībām - ja tās ir pārāk striktas vai arī nav pietiekami skaidri noteiktas, var rasties grūtības darba koordinēšanā, tāpēc nevajadzētu pārlieku paļauties uz formālo uzņēmumu struktūru, kāda noteikta darba aprakstos, shēmās un rokasgrāmatās.
4. Svarīgi ir pārraudzīt darbības un rezultātus, jāpamana problēmas un, kad nepieciešams, nekavējoties jāveic korekcijas, jo koordinēšana nenotiek pati no sevis, tā ir jāveido, tomēr nedrīkst pārāk aizrauties. Cilvēkiem jāļauj brīvi veidot savstarpējās attiecības - tās koordinēšanas darbā palīdzēs daudz labāk nekā stingra un autoritāra vadības kontrole.
5. Deleģēšana ir atbildības un autoritātes uzticēšana kādu noteiktu aktivitāšu veikšanai vai specifiska mērķa sasniegšanai - tas ir kāds darbs vai daļa no darba, kura veikšana ietilpst tavos pienākumos, bet nav vajadzības to pilnībā veikt tev pašam, un tu to uztici citiem cilvēkiem.
6. efektīvas deleģēšanas svarīgākās priekšrocības: Atbrīvo vadītāja laiku; Palīdz vadītājam izvirzīt savā darbā pareizās prioritātes; Motivē darbiniekus jo viņiem vadība uztic atbildīgākus un sarežģītākus pienākumus; Palīdz plānot rezultātus apzinot savu darbinieku patieso potenciālu dažādos uzņēmuma līmeņos.
7. Nelielie mīnusi ir tādi, ka deleģēšana prasa laiku un ir nepieciešams ievērojams ieguldījums un personīga līdzdalība no vadītāju puses, kā arī pastāv zināms risks – darbinieki daļēji atslogo tevi no darbiem, bet par rezultātiem tik un tā ir jāatbild tev.
8. Koordinēšanā vienmēr jāatceras - Viss, kam vien ir iespēja, noies greizi, kā arī daļa no tā, kam nav tādas iespējas, vienalga, noies greizi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1310431
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties