Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:855944
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.08.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Vēsturiski pirmās no elektroniskajām aizdedzes sistēmām tika izveidotas kontakttranzistoru elektroniskās aizdedzes sistēmas. Pirmās elektroniskās aizdedzes sistēmas, ko 1960. gadā izstrādāja Joseph Lucas, izmantoja sacīkšu automobiļos. 1962. gadā General Motors sāka aprīkot ar elektroniskām aizdedzes sistēmām Pontiac automobiļus. Diemžēl sākotnēji tās bija loti nedrošas, jo tā laika elektronikas izstrādājumi nebija piemēroti automobiļu smagajiem ekspluatācijas apstākļiem - vibrācijām, augstām, zemām, mainīgām temperatūrām utml. Strauji attīstoties elektronikas nozarēm, tika pilnveidotas arī aizdedzes sistēmas. Rezultātā jau kopš 1977. gada Amerikā visus no jauna projektētos automobiļus aprīkoja ar elektroniskajām aizdedzes sistēmām, Lielbritānijā, Japānā un Eiropā - no 1980. gadu vidus. Lielākoties tās jau bija elektroniskās bezkontaktu aizdedzes sistēmas.
Elektroniskās aizdedzes sistēmas ar kontaktu vadību
Kontaktu - tranzistoru aizdedzes sistēmas
Vēsturiski kā pirmās no elektroniskajām aizdedzes sistēmām tika izveidotas induktīvās kontaktu-tranzistoru elektroniskās aizdedzes sistēmas, ar kuru palīdzību mēģināja uzlabot klasisko aizdedzes sistēmu, neizmainot tās galvenos principus. 1960. gadā Joseph Lucas izstrādāja pirmās elektroniskās aizdedzes sistēmas, kuras sāka izmantot sacīkšu automobiļos. 1962. gadā General Motors sāka lietot elektroniskās aizdedzes sistēmas Pontiac automobiļos.
Kontaktu-tranzistoru elektroniskās aizdedzes sistēmas var zināmā mērā uzskatīt par starpposmu pārejai no mehāniskajām kontaktu aizdedzes sistēmām uz elektroniskajām bezkontaktu aizdedzes sistēmām. Kontaktu—tranzistoru aizdedzes sistēmas no klasiskas kontaktu aizdedzes sistēmas galvenokārt atšķiras ar to, ka vadības funkcijas tajās veic tāpat pārtraucēja kontakti, bet kopā ar elektronisko vadības bloku, kuru sauc par komutatoru, un tā galvenais komutācijas elements ir tranzistors.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties