Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Konkurētspējīgas priekšrocības veidošana ar augstākas efektivitātes palīdzību

     

    Referāts8 Vadība

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:688361
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konkurētspējīgas priekšrocības veidošana ar augstākas efektivitātes palīdzību.
Uzņēmumi pārveido ieejošos ražošanas faktorus (ieguldītais darbs, zeme, kapitāls, vadība, tehniskās prasmes u.c.) precēs un pakalpojumos. Efektivitāti nosaka nepieciešamais ieejošo faktoru daudzums - to izmaksas preču un pakalpojumu ražošanai. Uzņē­mumam, kurš efektīvāk pārveido ieejošos ražošanas faktorus nekā konkurenti, ir zemākas izmaksas. Arī augstāka kvalitāte ir cieši saistīta ar augstāku efektivitāti, parasti augstāka kvalitāte var radīt augstāku efektivitāti.
Ražošana un efektivitāte.
Viens no veidiem, kā sasniegt augstāku efektivitāti, ir ekonomija uz apjoma rēķina. Ietau­pījums uz apjoma rēķina veidojas, kad izmaksas uz vienu vienību samazinās, pieaugot ražošanas apjomam. Tas ir iespējams, ja fiksētās izmaksas var sadalīt uz lielāku ražošanas apjomu vai arī ja lielākie ražošanas apjomi ļauj specializēties un veikt darba dalīšanu. Spe­cializācija paaugstina strādnieku darba ražīgumu, jo strādnieki apgūst labākas iemaņas, izpildot atkārtoti vienu un to pašu darbību.

Izmaksas nevar samazināties bezgalīgi. Pēc noteikta ražošanas apjoma sasniegšanas (to parasti apzīmē kā augstākās efektivitātes robežu) veidojas pavisam neliels ietaupījums uz ražošanas apjoma palielināšanās rēķina. Augstākās efektivitātes robežu nosaka minimālais ražotnes lielums, kas nepieciešams, lai iegūtu ievērojamu ekonomiju uz ražošanas apjoma rēķina. Var rasties arī pilnīgi pretējs efekts, jo, palielinoties uzņēmuma lielumam, pieaug tā birokrātiskās izmaksas. Fiksētās izmaksas pieaug, bet ražojuma vienības izmaksas nesamazinās, līdz ar to samazinās efektivitāte.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1206260
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties