Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:469016
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  ĪSS UZŅĒMUMA APRAKSTS    5
  SIA “MMA” KONKURENTI    6
  KONKURENTU PĒTĪŠANAS PROCESS    7
  PIRMREIZĒJĀS INFORMĀCIJAS VĀKŠANA    11
  UZŅĒMUMA IZMANTOTĀ INFORMĀCIJA    12
  KONKURENTU ANALĪZE    13
  UZPIRCĒJ FIRMU TIRGUS STĀVOKĻA APSKATI    13
  KONKURENTU PEĻŅAS UN ZAUDĒJUMU PĀRSKATU INFORMĀCIJA, KĀ ARĪ BILANCES    15
  UZŅĒMUMU ATRAŠANĀS VIETA    16
  KONKURENTU VĀJĀS UN STIPRĀS PUSES    17
  Konkurentu stiprās puses    17
  Konkurentu vājās puses    17
  SECINĀJUMI    19
  PRIEKŠLIKUMI    20
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    21
Darba fragmentsAizvērt

Es vēlētos sākt ar to, ka, manuprāt, konkurencei uzņēmējdarbībā ir ļoti būtiska nozīme, kā arī konkurentu izpētei un viņu darbības analīzei, kas ļauj uzņēmējam reaģēt uz konkurentu veiktajām darbībām tirgū. Uzņēmējam ir jāprot novērtēt konkurentu spējas, tāpat arī stiprās un vājās puses, kas ļauj viņiem attiecīgi izmantot šos faktorus sava uzņēmuma labā.
Manuprāt, konkurentu izpētei uzņēmumā ir jābūt regulārai, jo tas ļauj uzņēmējam skaidri redzēt savu konkurentu darbības tirgū, kā arī nodrošina savlaicīgu reaģēšanas spējas, kuras savukārt iespaido uzņēmuma darbības efektivitāti, tirgus situācijas objektīvu novērtēšanu, kas sekmē pareizu lēmumu pieņemšanu, jo informācijas pieplūdums ir regulārs.
Ir liela daļa uzņēmēju, kas vēl neapzinās to, kāda nozīme ir konkurentu un tirgus regulārai izpētei, kas arī kalpo par šo uzņēmēju klupšanas akmeni. Viņiem nav iespējas savlaicīgi ieraudzīt konkurentu tirgum virzītās darbības un viņu reaģēšanas spējas līdz ar to ir zemas. Pārsvarā šī tendence vērojama lauku reģionu uzņēmēju vidū. Tas arī bieži noved uzņēmumu pie krīzes, jo nav savlaicīgi ievērotas konkurentu tirgū pret uzņēmumu vērstās darbības.
Mūsdienās liela nozīme ir informācijai, informācijas apkopošanai un analīzei. Manuprāt, tas ir pats spēcīgākais ierocis, kas vien uzņēmēja arsenālā var būt. Tāpēc uzņēmējam ir jācenšas iegūt pēc iespējas jaunāku un bagātāku informācijas klāstu. Tas attiecas ne vien uz konkurentu un viņu darbības tirgū izpēti, bet arī uz informāciju, kas nepieciešama uzņēmējam.
Es izvēlējos lauku uzņēmumu – SIA “MMA”, kas nodarbojas ar kokmateriālu sagatavošanu un realizāciju. Šinī uzņēmumā tikai pavisam nesen ir ieviesta konkurentu sīkāka izpēte, kas iespējams arī nav pilnīga un nestrādā optimāli, jāsaka arī, ka viss tiks pilnveidots un pie tā tiks piestrādāts, jo uzņēmuma vadītājs beidzot ir apzinājies, kāda tam ir nozīme un, kā tas ietekmē uzņēmumu. Un, jāsaka, ietekmē visnotaļ pozitīvi, lai arī gadās pārsteidzīgi lēmumi, kas gan nav pašlaik ietekmējuši uzņēmuma darbību. Kā jau uzsvēru, pie tā tiks piestrādāts, uzņēmuma vadītājam cenšoties nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus, bet gan tādus, kas balstīti uz tās tirgus informācijas novērtēšanu un analīzi, kas saistīta ar konkurentu stipro un vājo pušu izpēti.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties