Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:810008
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  DOS komponenti    4
1.  Ievadizvades sistēma    6
2.  Komandu procesors    7
3.  Izpildāmo failu meklēšana    8
5.  Komandfaili un to priekšrocības    13
6.  Komandfailu rakstīšana    15
6.1.  Komentāru rakstīšana    15
6.2.  GOTO izteiksmes izmantošana    16
  Secinājumi    18
  Pielikumi    20
Darba fragmentsAizvērt

Darbs sastāv no sešām nodaļām un divām apakšnodaļām. Darba pirmajās nodaļās izklāstīta DOS1 operētājsistēmas nozīme un apskatīta ievadizvades sistēmas (I/O) 2 un komandu procesora 3 nozīme, darbības principi un pielietojums. Apakšnodaļā „Komentāru rakstīšana” tiek apskatīts kā komanfailā tiek rakstīti komentāri un minēti piemēri. GOTO izteiksmes izmantošana tiek apskatīta apakšnodaļā „GOTO izteiksmes izmantošana”. Minēti piemēri, kur ikdienā ikviens lietotajs, kurš izmanto Windows operētājsistēmu var izmantot komanfailus. Kursa darba pielikumu daļā ir ilustrēti darbā minēto piemēru izpilde un ir izskaidrotas biežak izmantotās komandas.
DOS ievadizvades sistēma sastāv no diviem sistēmas failiem: IO.SYS (IBMBIO.COM) un MSDOS.SYS (IBMDOS.COM).
IO.SYS (vai IBMBIO.COM) ir viens no apslēptiem failiem, kuru var atklāt ar programmas CHKDSK palīdzību uz jebkura sistēmas (ielādes) diska. Tajā ir ierakstītas zema līmeņa programmas, kuras tieši mijiedarbojas ar datora iekārtām un sistēmas BIOS. Firma-izgatavotājs parasti speciāli izstrādā šo failu konkrētā tipa datoriem saskaņā ar to sistēmas BIOS īpašībām. Fails satur zema līmeņa draiverus, daļa no kuriem tiek ielādēta datora atmiņā saskaņā ar ROM-BIOS identifikācijas kodu (ID) un informāciju, kura bija saņemta sistēmas inicializēšanas procesā. DOS ielādes procesā tiek noteikts datora tips un no ROM-BIOS tiek nolasīts tās identifikācijas kods. Rezultātā, atkarībā no ROM versijas sistēma izmantos vienu vai otru faila apakšprogrammu (draiveru) kopu. Piemēram, IBM DOS ir vismaz četras dažādas apakšprogrammu kopas cieto disku atmiņas vadībai, bet katrā konkrētā sistēmā tiek izmantota tikai viena no tām. Datora palaišanas procesā DOS ielādētājs, programma, kura ir ierakstīta loģiskā diska (diska nodalījuma) ielādes sektorā (VBS – Volume Boot Sector), pārnes IO.SYS faila saturu parastajā atmiņā un nodod sistēmas vadību tajā ierakstītajām programmām. Šis fails paliek operatīvajā atmiņā visa datora darbības seansa laikā. …

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties