Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:921373
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Minētās un vēl daudzas citas kompetences ir svarīgas novērtēšanā, taču praksē parasti izvēlas noskaidrot kādus konkrētus aspektus, un visbiežāk tie ir saistīti ar dažādiem procesiem un problēmām, kuru iemesls ir personāla darbs.
• Metodes
Darbinieku novērtēšanas metodes un process prasa lielus laika un resursu ieguldījumus, tāpat arī jāveido struktūra, lai adekvāti izanalizētu iegūtos rezultātus.
Paveiktā darba rezultivitātes analīze. To var veikt tikai tajā gadījumā, ja katrsm darbiniekam vai uzņēmumam (uzņēmuma nodaļām) kopumā ir izstrādāti darba uzdevumi un darba plāns. Dažkārt darbiniekiem jāsniedz pārskati par paveiktajiem darbiem tiešajam vadītājam. Secinājums – novērtēt objektīvi var tikai tad, ja ir izvirzīts mērķis, kas darbiniekam jāsasniedz.
Darbinieka novērošana. Viena no novērtēšanas metodēm ir novērojums, ko izmanto gan jauno darbinieku atlasē, gan uzņēmuma personāla novērtēšanā. Novērojums jāorganizē strukturēti – tas var būt mērķorientēts strukturēts novērojums, novērtējošs strukturēts novērojums utt. Galvenais, ka novērojuma dalībnieki tiek vērtēti pēc stingri noteiktiem kritērijiem, kas iekļauti novērtējuma procedūrā.
Darbinieka profesionālo sasniegumu biogrāfiskā izvērtēšana. Tā būtībā ir darbinieka autobiogrāfijas vērtēšana. Kā galvenie kritēriji tiek noteikti darba rezultāti, sasniegumi un atalgojums dažādos laika periodos.
Rakstiska vai mutiska raksturojuma novērtēšana. Parasti tiek izmantotas dažādas metodes un testi. Daudzas metodes ir veidotas pēc noteiktas reitingu skalas (5 ballu skala). Viena no populārākajām ir 360º novērtēšanas koncepcijas metode.
Darbinieku attīstības plāns. Plānu izstrādā, balstoties uz darbiniek novērtējuma rezultātiem, un tas ietver dažādu veidu motivācijas, darbinieka turpmāko attīstību un mācību iespējas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1384968
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties