Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:691602
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Meža uzraudzības padome    4
2.  Meža sertificēšana    5
3.  Koksnes piegādes ķēde    7
4.  Koksnes piegādes ķēdes sertificēšana    9
  Nobeigums    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

MEŽA SERTIFICĒŠANA

Lai sasniegtu organizācijas dibināšanas mērķi, galvenais FSC līdzeklis ir meža sertificēšana un produkcijas apzīmēšana ar īpašu preču zīmi. FSC logo uz precēm ir garantija, ka koksne, kas izmantota ražošanā, nākusi no meža, kura apsaimniekošana noris saskaņā ar starptautiski atzītiem nenoplicinošas mežsaimniecības kritērijiem. No vienas puses, meža sertifikācija ir labākais līdzeklis, kā meža īpašnieks var apliecināt savas darbības kvalitāti. No otras – produkcijas apzīmēšana nodrošina iespēju pircējam apzināti izvēlēties to ražojumu, kura izgatavošanā izmantoti resursi no ilgtspējīgi apsaimniekota meža mūsdienu izpratnē.
Sertifikācija ir brīvprātīga lieta, un meža saimniekam to neviens nedrīkst uzspiest. Mežiņa īpašniekam, kurš savus kokmateriālus pārdos vienu vai divas reizes gadā, vai nelielos daudzumos, sertifikācija diez vai kādu īpašu ekonomisku uzplaukumu sagādās. Tas gan nenozīmē, ka savu mežu viņš var nolaist, nekopt vai pēc ciršanas neatjaunot.
Šobrīd pasaulē arvien palielinās pieprasījums pēc FSC sertificētas koksnes, jo šis sertifikāts garantē iespēju izsekot koksnes resursu izcelsmei. Tādejādi meža sertifikācija kā tirgus līdzeklis ierobežo arī nelikumīgi iegūto koksnes resursu nokļūšanu tirgū.
Pirmais FSC sertifikāts tika izsniegts 2001.gada 12.septembrī par valsts meža platībām, kas atrodas Austrumvidzemes mežsaimniecībā. Tagad valstij piederošās meža platības ir sertificētas 100%, un šim pasākumam pamazām pievēršas arī pārējie meža īpašnieki. Piemēram sev piederošās meža platības (57 tūkst ha) pēc FSC sistēmas sertificējusi Rīgas pilsēta, valstī kopumā aptuveni 3 tūkst ha platībā sertificēts arī privātajiem īpašniekiem piederošais mežs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties