Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:902680
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    4
1.  KIKBOKSA RAKSTUROJUMS    5
2.  KIKBOKSA TEHNIKAS RAKSTUROJUMS    7
3.  KIKBOKSA DISCIPLĪNAS    15
  SECINĀJUMI    16
  LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Darba fragmentsAizvērt

Viegla kontakta kikboksa disciplīnas: Semi kontakta un vieglā kontakta kikbokss. Nav akcentēto sitienu. Punkti tiek piešķirti, ja, izpildot noteiktus cīņas paņēmienus ar kājām vai rokām, izdodas pieskarties konkrētām pretinieka ķermeņa daļām. Pēc katra pareizi izpildīta cīņas paņēmiena ietur pauzi, kurā tiesnesis ieskaita punktus. Aero vai formu kikbokss. Kikbokserim noteiktā laikā jāsniedz kikboksa paņēmienu paraugdemonstrējumi. Tiek vērtēta kikboksera kustību koncentrētība, mīmika. Šajā kikboksa disciplīnā ir arī grupu paraugdemonstrējumi, kuros piedalās vairāki sportisti un tiek vērtēts sinhrons sniegums. Formu kikboksā ir daudz akrobātikas paņēmienu, dalībniekiem ir krāšņi tērpi. Light (viegla) kontakta divcīņas kikboksā notiek vieglā kontaktā bez apstāšanās punktu uzskaitei. Šī tehnika paredz kāju un roku sitienu sērijas brīvā kaujā (līdzinās Teikvando ITF) [4].
Manuprāt, profesionālais pilnā kontakta kikbokss, ir diezgan traumatisks sporta veids. Tomēr basketbolā, futbolā un tamlīdzīgos sporta veidos sportisti daudz biežāk gūst pirkstu, kāju potīšu lūzumus, sastiepumus un citas traumas. Kikbokserim ir viena profesionālā trauma – lauzts deguns. Cīnoties ar pretinieku, organismā izstrādājas adrenalīns, tādēļ cīņas karstumā sportists sāpes nejūt.

SECINĀJUMI
1. Kikboksā cīņas laikā tiek veikti akcentētie un neakcentētie sitieni, protams, tas ir atkarīgs arī no disciplīnas veida, bet, lai palielinātos iespēja uzvarēt ne tikai ar spēku, bet gan ar prātu veicot dažādas māņkustības. Līdz ar to pretiniekam samazinās iespēja ņemt virsroku pār mani sparinga cīņā.
2. Kikboksa sitienu tehnika var būt ļoti daudzveidīga, jo ir pietiekami daudz sitieni gan ar rokām, gan ar kājām.
3. Jo vairāk sitienu tehniku pārzināsi, jo vājāks jutīsies tavs pretinieks.
4. Pasaulē un arī Latvijā visiecienītākās ir pilna kontakta kikboksa disciplīnas – pilna kontakta kikbokss (full – contact), low – kick un Taizemes bokss. Tas ir tādēļ, ka šīs cīņas ir visnežēlīgākās.




Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties