Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:963936
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valsts karogs, kas ir viens no valsts simboliem ir lieta, kas prezentē valsti jebkurā oficiālā vizītē. Tā ir arī valsts atpazīstamības zīme. Tas, kāda ir attieksme pret šo simbolu, zināmā mērā arī liecina par attieksmi pret pašu valsti. Izvēlējos aplūkot Divu valstu lietošanas etiķetes: LR valsts karoga un ASV karoga. Tieši ASV karoga tādēļ, ka ir dažās lietas , kas man šķiet nepieņemamas attiecībā uz ASV karoga lietošanu.
Abu valstu karoga lietošanas noteikumi ir spēkā ar valsts varas pieņemtu un izsludinātu likumu, tas nozīmē, ka šo noteikumu neievērošanu kontrolē valsts instances.
 Latvijā ir likums “ Par Latvijas valsts karogu” un Noteikumi par likuma “ Par Latvijas valsts karogu” piemērošanu, valsts karoga izgatavošanas un lietošanas kārtību.
 ASV karoga lietošanu nosaka “Karoga etiķete”, kas pieņemta jau 1976. Gadā.
Lai arī ziņas par Latvijas karogu jau ir atrodamas 13.gs vēstures avotos, ar likumīgi lietošanas noteikumi ASV karogam ir ilgāki, kas arī nosaka, ka tie ir daudz detalizētāki un piemēroti gandrīz visām dzīves situācijām. Detalizētāki šie lietošanas noteikumi ir arī tādēļ, ka katrā situācijā ir stingri noteikts uz kuru debespusi ir jābūt vērstām zvaigznēm uz karoga. Tajā ir arī tādas nianses, kas par Latvijas karogu nemaz nav uzrakstītas. Piemēram, ASV karogs vienmēr ir lietojams horizontālā stāvoklī, ne vertikālā. Tāpat arī par LR karoga lietošanu nav noteikts punkts, kādos laika apstākļos karogs ir izkarams, turpretī ASV karoga etiķete šādu punktu paredz. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties