Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:774894
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Jautājums:
Kādas ir mīļākās darbavietās? Kas tajās visvairāk patīk/patika? Kāpēc nepatīk/nepatika?
Karjeras sākums – krogā par administratoru. Vislabāk patika atmosfērā, kontaktēšanos ar cilvēkiem.
Nepatika – nebija izaugsmes iespējas un perspektīvas.
Komentārs: Mēs dzīvojam sabiedrībā, esam tieši vai netieši cits ar citu saistīti, atkarīgi cits no cita un ieinteresēti cits citā, bet tikpat ļoti reizēm arī traucēti un apgrūtināti. Psiholoģiskais klimats darbā ir atkarīgs no organizatoriskiem un psiholoģiskiem faktoriem - darbinieku savstarpējām attiecībām, psiholoģiskās saderības un vadības stila. Labvēlīgam psiholoģiskajam klimatam ir raksturīga cilvēku savstarpējā uzticēšanās, atvērtība, gatavība sadarboties, apmierinātība ar piederību grupai. Darba kolektīva psiholoģiskajā veselībā svarīga vieta ir vārdam tolerance. Tā ir spēja sadarboties, pieņemt pretējas vērtības. Tā atspoguļo cilvēka pieredzi, kultūru, temperamentu. Cilvēki pēc savas tolerances var būt ļoti dažādi. Cilvēki ar augstu tolerances līmeni ir līdzsvaroti, var paredzēt viņu reakciju. Turpretī cilvēki ar zemu toleranci ir negatīvas enerģijas nesēji. Sociālpsiholoģiskais klimats darbā tiek uzskatīts par labvēlīgu, ja pastāv savstarpējā uzticēšanās un prasīgums, brīva uzskatu un jūtu izpausme jautājumu apspriešanā, organizācijā starp dažādām struktūrnodaļām pastāv sapratne un sadarbība, attiecības veidojas uz palīdzības, labvēlības principiem. Arī kritikai ir jābūt labvēlīgai, lai neaizvainotu cilvēku un rosinātu viņu attīstīties. Darbinieki ir optimistiski, enerģijas pilni, atsaucīgi, viņi sasniedz augstus rādītājus darbā. Labvēlīgu darba vidi iespējams panākt, darbiniekus motivējot, nevis kontrolējot tos. Kontrole var radīt stresu, nogurumu un pretestību pārmaiņām. Cilvēkus iedvesmo, ja viņi tiek novērtēti, atzīti. Viņi jūtas piederīgi un motivēti, ja var piepildīt savus personiskos sapņus un gūt panākumus.

Jautājums: Pastāstiet, ko Jūs atceraties no savas bērnības? Kādas ir pirmās bērnības atmiņas? Kādus trīs notikumus no agrīnās bērnības Jūs atceraties?
Viena no spilgtākām atmiņām, ka vectēvs uzdāvināja elektronisko pulksteni (vecums ap 6 gadiem). Tas bija vīrieša iniciācijas process Arņa uztvere. Arnim ir svarīga struktūra un hierarhija, skaidri spēles noteikumi. Viens no veiksmīgiem karjeras attīstības virzieniem varētu būt saistīts ar darbu struktūras (armijas, policijas) vienībās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1380863
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties