Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926052
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Psihosociālās attīstības teorija – ir pati nozīmīgākā Eriksona koncepcija. Tai ir redzama līdzība ar Freida teoriju par psihisko attīstību, kuru Freids dēvē par psihoseksuālo attīstību. Freids kā psiholoģijas pārstāvis runā par t.s. seksuālo instinktu attīstību no infantilās seksualitātes līdz nobrieduša cilvēka seksualitātei. Turpretim Eriksons runā par cilvēka “es” attīstību, psiholoģiju, kā veidojas un attīstās tieši Ego. Eriksons lielā mērā balstās uz Freida uzskatiem, īpaši, runājot par pirmajām attīstības stadijām. Eriksons par personības attīstību ietekmējošo nozīmīgāko faktoru uzskata sabiedrību, sociālo vidi. Tā pirmām kārtām ir ģimene, bet ne tikai – arī sabiedrība visplašākajā nozīmē. Eriksons personības attīstību skaidro kā adaptāciju sociālajā vidē.
Eriksons bija pirmais, kas mēģināja aplūkot attīstību visā cilvēka dzīves garumā, jo pirms Eriksona bija pieņemts uzskatīt, ka personības un rakstura attīstība un veidošanās noslēdzas līdz ar pusaudža gadiem. Eriksons pierādīja, ka izmaiņas personībā notiek visā cilvēka dzīves laikā, tās vienīgi nav tik straujas un redzamas kā pusaudža gados. Tāpēc Eriksona psihosociālās attīstības teorija bija pirmā, kura aptver visu cilvēka dzīvi kopumā no dzimšanas līdz nāvei. Eriksons cilvēka dzīvi sadala astoņos dzīves ciklos. Katrā no tām indivīdam jāapmierina noteiktas vajadzības. Atkarībā no tā, cik pilnīgi tās tiek apmierinātas, var izpausties psihosociālās attīstības konflikts jeb krīze, kas atstāj iespaidu uz personību turpmākas dzīves laikā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties