Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429784
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kapitāla struktūra ir termins, kas apzīmē uzņēmuma finansējuma sastāvdaļas. Šajā darbā aplūkojot kapitāla struktūru un tās izvēli, tiks ietverta kopējā uzņēmuma finansējuma analīze (ilgtermiņa un īstermiņa saistības un pašu kapitāls). Finansu analīzē būtisku daļu aizņem dažādi grāmatvedības rādītāji, kas raksturo pastāvošās attiecības starp dažādiem posteņiem finansu pārskatos. Tā kā rādītāji vienkārši raksturo attiecību starp diviem skaitļiem, tad pastāv gandrīz bezgalīgs rādītāju skaits, kurus var aprēķināt starp tiem finansu pārskatos. Taču šī darba mērķis nebūs parādīt šos rādītājus, bet gan dot priekšstatu par kapitāla struktūras veidošanu uzņēmējdarbības sākumā, aplūkojot un izvērtējot kritērijus, kas būtu jāņem vērā pareizas struktūras izveidošanai.
Viens no uzņēmuma vadību interesējošiem un aktuāliem jautājumiem uzņēmumam ir – pašu kapitāla un aizņēmumu attiecība un tās optimizācija. Protams, tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem un viennozīmīgu atbildi šeit nevarēs atrast.
Ņemot vērā, ka katram uzņēmumam var būt savādāks riska profils, jābūt arī atšķirīgai kapitāla struktūrai. Lai veiktu tālāku kapitāla struktūras analīzi, sadalīsim uzņēmumu risku divās daļās – uzņēmējdarbības risks un finansu risks.Uzņēmējdarbības risks ir risks, kas izriet no paša uzņēmuma darbības. Uzņēmuma peļņa svārstās katru dienu atkarībā no dažādiem uzņēmējdarbības un ekonomiskajiem faktoriem. Šādi faktori ietver risku, kas saistīts ar uzņēmuma vadīšanu, mārketingu, ražošanu, attiecībām ar pārējām nozares sastāvdaļām, kā arī dažādu ārpus uzņēmuma kontroles esošu ekonomisko faktoru ietekmi. Uzņēmējdarbības riska pakāpi uzņēmumā ietekmē peļņas un nauda plūsmas svārstības, kuras savukārt izraisa dažādas negatīvas uzņēmējdarbības riska faktoru tendences. Uzņēmums ar augstu riska pakāpi ir tāds uzņēmums, kurā ir vai nu pārāk daudz tādu lietu, ka varētu neizdoties, t.i. nenotikt tā kā plānots, vai arī varbūt ir tikai viena šāda lieta, toties pastāv ļoti liela iespējamība, ka tā neizdosies, un, ka šāds notikums varētu būtiski (negatīvi) ietekmēt peļņu.
Piemēram, ja pastāv liela iespējamība, ka nozarē, kurā uzņēmums darbojas, varētu spēcīgi palielināties konkurence, tad šāda uzņēmuma uzņēmējdarbības riska pakāpe var tikt uzskatīta par salīdzinoši augstu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties