Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:447571
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Izvēles pamatojums un aktualitāte

Par sava patstāvīgā darba tematu kursā makroekonomika izvēlējos tēmu Latvija kā kapitāla starptautiskās migrācijas objekts, jo katram topošam un esošam uzņēmējam, manuprāt, ir jāpārzina, kādas ārvalstu investīcijas ir pieejams teritorijā, kurā viņš ir nolēmis uzsākt vai jau darbojas uzņēmējdarbībā, lai varētu nodrošināt efektīvu resursu izmantošanu, tādējādi sekmējot sava uzņēmuma attīstību. Pašlaik tas ir īpaši aktuāli, jo Latvijas tautsaimniecība piedzīvo strauju augšupeju un jo Latvijai ir liels tekošā konta deficīts, kas liedz pievienoties Eiro zonai. Ārvalstu tiešās investīcijas ir viena no iespējām, kas var atrisināt šīs problēmas, vienlaicīgi atļaujot attīstīties ekonomikai.

Darba mērķi

Patstāvīga darba „Latvija kā kapitāla starptautiskās migrācijas objekts” mērķi ir:
 Izpētīt Latvijas investīciju bilanci;
 Izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus par ārvalstu investīciju piesaisti.

Teorētiskais pamatojums

Termini
Kapitāla bilance iekļauj sevī privātos ilgtermiņa un īstermiņa kredītus, kā arī valsts aizņēmumus un citu valstu aizdevumus.
Aizdevumi ir naudas vai materiālo labumu aizdošana fiziskām personām vai juridiskām personām ar vienošanos uz noteiktu laiku, kuram beidzoties tiek atdots aizdevums, ievērojot noteikumus – samaksājot procentus. Aizdevuma veidi var būt dažādi. Parasti sastopami īstermiņa un ilgtermiņa aizdevumi. Kredīti patērētājiem tiek iedalīti divās grupas:
1) aizdevumi preču pirkšanai;
2) preču pirkšana uz kredīta.
Pirmajā gadījumā aizdevuma nauda dod iespēju samaksāt par pirkumu tūlīt. Otrajā gadījumā preču pirkšana uz kredīta nozīmē, ka preces un pakalpojumus var iegadāties tūlīt, maksājot par tiem vēlāk.
Aizdevumi nekustamā īpašuma pirkšanai. Tie ir ilgtermiņa aizdevumi (atmaksājami 10 – 30 gadu laikā), kurus izmanto, lai nopirktu māju vai dzīvokli. Šajā gadījumā kreditori ir bankas, krājaizdevumu iestādes. Šādus aizdevumus atmaksā ar procentiem katru mēnesi, aizdevuma perioda laikā.
Aizdevumi noteikta kustamā īpašuma un pakalpojuma iegādei. Daudzas kredītiestādēs var aizņemties naudu noteiktu precu iegādei, piemēram, automašīnas iegādei. To parasti atmaksā ik mēnesi aizdevuma termiņa laikā.
Kredītčeki. Tie dod iespēju pircējiem iegadāties preces noteiktā apjomā bez skaidras naudas maksāšanas. Ja mēneša beigās čeki tiek samaksāti, par to izmantošanu papildus nav jāmaksā, ja nē, tad tiek iekasēti procenti.
Kredītkartes. Tas ir norēķinu veids, kas to īpašniekiem dod iespēju iepirkties dažādās vietās, neizmantojot skaidru naudu. Kredītkartes apmaksā ik mēnesi. Līdzīgi kredītčekiem, parasti netiek prasīta piemaksa pirkumiem ar kredītkaršu palīdzību, ja par tiem savlaicīgi tiek samaksāts.
Investīcijas. Tie ir ilgtermiņa kapitālieguldījumi uzņēmumā naudas vai vērtspapīru veidā, ar mērķi iegūt pelņas daļu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1136304
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties