Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:465035
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
Kultūras vide, tās loma sabiedrības dzīvē starptautiskā kontekstā    4
II  Starpkultūru kompetence - priekšnoteikums veiksmei starptautiskajā biznesa apritē    9
III  Biznesa kultūras būtība, to veidojošie elementi un izpausmes darījumu pasaulē    12
IV  Ieskats Spānijas darījumu pasaules kultūrā    14
  Izmantotās literatūras avoti    19
Darba fragmentsAizvērt

Saskarsme ar citiem cilvēkiem ir praktiski jebkura cilvēka neatņemama dzīves sastāvdaļa, un, attīstoties valstu sadarbībai, arvien biežāk nākas saskarties arī ar citu kultūru pārstāvjiem. Komunicējoties ar atšķirīgu kultūru pārstāvjiem, jārēķinās ar atšķirīgām mentalitātes izpausmēm, tradīcijām un kultūras vērtībām.
Ņemot vērā ekonomisko aspektu un integrēšanos Eiropas Savienībā, lielie uzņēmumi, kā arī MVU, kuri darbojas uz zināšanām balstītajā ekonomikā, arvien vairāk paļaujas uz ārzemju informāciju avotiem, tādēļ ir jāpiemēro attiecīgā reģiona vai valsts kultūras konteksts, lai sasniegtu tirgu. Ja, piemēram, mācības notiek darba vietā, ir jāņem vērā darbaspēka atšķirīgās kultūras, atspoguļojot uzņēmējdarbības daudzkultūru sabiedrisko vidi.

Biznesa vidē ir būtiskas starpkultūru kompetences, ja līdzās pastāv un mijiedarbojas divas vai vairākas kultūras, vai gadījumos, kad uzņēmumā vai organizācijā ir daudzkultūru sabiedrība. Tāpat, nodarbojoties ar biznesu svešā zemē, saskarsme ar atšķirīgu kultūru pārstāvjiem var sagādāt problēmas. Lai tā nenotiktu, šīs atšķirības ir jāzina, jārespektē un jāizturas pret tām ar cieņu. Citiem vārdiem, ir jāizprot citu zemju biznesa kultūra. Autors savā referātā centies rast izsmeļošāku un pamatotu atbildi uz jautājumu, kādēļ ir tik svarīgi labi pārzināt citās valstīs pastāvošo biznesa kultūru, un kā šīs zināšanas var kalpot par veiksmes faktoru veiksmīgai uzņēmējdarbībai starptautiskā kontekstā.
Atsaucoties uz Eiropā pazīstamā biznesa kultūru pētnieka, neatkarīgā konsultanta starptautiskajā vadzinībā Dž.Moula grāmatā ,,Biznesa kultūra un etiķete Eiropas valstīs” atziņu attiecībā uz kultūras videi raksturīgo, var pilnībā piekrist, ka jebkura kultūra ir nemanāma līdz brīdim, kad tā saskaras ar citām kultūrām, jo līdz ar to izceļas atšķirīgais. Pat divās kaimiņvalstīs- Latvijā un Igaunijā – uzskati par vadītāja lomu uzņēmumā, apspriežu plānošanu, komandas nozīmi un citiem aspektiem var manāmi atšķirties. Lai izprastu šī fenomena būtību, sākotnēji ir jaizprot kultūras kā sistēmas elementi, šīs sistēmas robežas un ietekme starptautiskā kontekstā.
Kultūra, nenoliedzami, ir daudzfunkcionāla un daudžškaitņaina sistēma. Primāri kultūru var definēt šādi: kultūra ir sistēma, kas ļauj indivīdiem un cilvēku grupām sadarboties citam ar citu un apkārtējo pasauli. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1144831
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties