Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:687256
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Citu biznesa kultūru zināšanas nozīme    4
2.  Saziņa un valoda    5
3.  Dažādas kultūras – dažādas pieejas biznesam    6
4.  Tipiski konflikti rašanās cēloņi un to novēršanas iespējas    9
4.1.  Humors dažādās valstīs    9
4.2.  Vienošanās    10
5.  Laika faktors biznesa attiecībās    12
6.  Izvēlēties pārstāvi darbam ārzemēs    14
  Secinājumi    15
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienīga biznesa labklājības rādītājs ir spēja pastāvēt un konkurēt arī starptautiskajā tirgū. No uzņēmējiem tiek prasīta konkurētspēja un produkcijas realizācija ārvalstīs tikpat efektīvi kā savā valstī. Noraidot svešzemju tirgus piedāvātās iespējas, uzņēmējs noraida biznesa attīstības iespējas un konkurētspēju nākotnē. Īpaši aktuāli tas ir pat­laban, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā un ir arī dažādu starptautisko organizāciju dalībniece.
Biznesa pamatā ir ne tikai tehnoloģijas un veiksmīgas biznesa stratēģijas, bet arī cilvēka vēlmes, motivācija, vēr­tības un informācijas iegūšanas un apstrādes veidi. Lietišķās attiecībās ir svarīgi ievērot uzvedības standartus un cienīt citu tautu paražas un rituālus. Dažādu tautu nacionālo īpat­nību pārzināšana un atbilstoša etiķetes ievērošana palīdz izvairīties no pārpratumiem vai pat attiecību saraušanas.
Ir jāatzīmē, ka šajā referātā minētie etiķetes un saskarsmes aspekti ir tikai piemēri, jo nav iespējams apkopot pilnīgi visu informāciju un paredzēt visas situācijas. Dziļāku izpratni par daudz­pusīgajiem saskarsmes un etiķetes elementiem sniedz grā­matas, kurās analizētas dažādas kultūras, starpkultūru attiecību veidošana, lietišķā etiķete un citi jautājumi.

1.CITU BIZNESA KULTŪRU ZINĀŠANAS NOZĪME

Dažādu kultūru pārstāvjiem ir līdzīgi mērķi – visi vēlas sagādāt drošību un pārticību savām ģimenēm un sabiedrībai, kurā dzīvo. Tomēr ceļi, kā tas tiek sasniegts, ir ļoti dažādi un ir ļoti saistīti ar konkrētās zemes kultūru. Lai gan pašiem šķiet, ka izvēlētais rīcības modelis ir pareizs, pat vistuvākie kaimiņi mūsu vērtības, uzskatus un uzvedību reizēm vērtē kā dīvainu vai nepamatotu. Šī iemesla dēļ bieži vien rodas nesaprašanās, kad biznesā iesaistītie partneri ir dažādu kultūru pārstāvji.
Apmeklējot svešas zemes mēs regulāri sastopamies ar nesaprotamiem priekšstatiem, jo katrai nācijai ir atšķirīga izpratne par lietu pareizo kārtību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties