Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:202898
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

31. oktobris tiek uzskatīts par Reformācijas dienu - Luterisma dzimšanas diena. Mārtiņš Luters pielika pie Vitenbergas baznīcas durvīm 95 tēzes, kas izmaina daudz pasaules vēsturē: politikā, izglītībā, ekonomikā, valodas attīstībā, sabiedriskajā dzīvē utt. Arī Latvijā tajā laikā valdīja katoļu bīskapi, bet līdz ar vācu muižnieku pievēršanos luterticībai bīskapus sāk ignorēt.
Tajā laikā svarīgus ziņojumus bija pieņemts pielikt pie baznīcas durvīm, kas bija kā ziņojumu dēlis. Tiek uzskatīts, ka 1517 gads 31. oktobrī Luters sāka reformāciju pie Vitenbergas Pils baznīcas durvīm piesitot 95 tēzes, kuras aicināja atgriezties no grēkiem un pievērsties ticībai Dievam un neklausīt pāvesta maldiem! Jo tā laika Romas pāvests gribēja uzcelt sev Sv. Pētera katedrāli par mazo, nabadzīgo cilvēku naudu un norīkoja Tecelu, kuram padevās retorika, grēku atlaidu tirdzniecībā. Luters lasot Bībeli bija sapratis, ka no grēkiem nevar atpirkties ar naudu vai labiem darbiem. Gēknožēla un ticība ir kā vienas monētas 2 neatņemamas puses kristīgajā dzīvē un pieejama bez maksas. Tik cik sākumā vienkāršie, nabagie ļaudis klausījās un pirka grēku atlaižas, tik pēc Lutera tēžu izplatīšanās, Tecels cieta sava biznesa bankrotu, par ko Roma bija dusmīga un sāka vajāt Luteru. Bet Luters pats par reformāciju, ko viņš sāk teica, ka viņš(Luters) sēdēja krogā, bet Dievs pa to laiku paveica šo reformāciju. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties