Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:379182
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kas ir jurists    4
2.  Kur LR var apgūt jurista profesiju    6
2.1.  valsts augstskolas    6
2.2.  privātās augstskolas    7
3.  Jurists – darba tirgū    8
3.1.  Tiesnesis    9
3.2.  Notārs    9
3.3.  Advokāts    9
3.4.  Tiesu izpildītājs    11
3.5.  Citi amati, kur nepieciešama jurista izglītība    11
3.6.  Jurists    12
3.6.1.  Darba apstākļi    12
3.6.2.  Prasības pret strādājošo    12
3.6.3.  Apmācība    13
3.6.3.1.  Apgūstamie mācību priekšmeti    13
3.6.3.2.  Prasības reglamentētajām juristu profesijām darba ņēmējiem prasa arī papildus iemaņas    14
5.  Secinājumi    12
6.  Izmantotie informācijas avoti    18
7.  Pielikums    19
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Līdz šim man bija diezgan neskaidrs priekšstats par jurista profesiju. Veidojot šo projektu es pamazām ieguvu informāciju, gan par to, kādi ir jurista pienākumi, kādām prasmēm jābūt, lai varētu veikt šo darbu. Esmu iepazinis gan šīs profesijas plusus, gan mīnusus. Šis projekts man lika sākt domāt vairāk par savu nākotni, liekot ieklausīties cilvēku viedokļos par savām profesijām un izvēlēties sev vispiemērotāko. Man ir skaidrs, kas nākotnē ir jāsasniedz, kam vairāk jāpievērš uzmanība un kur turpināt iegūt izglītību. Šis projekts personiski man daudz ko dod, jo es tiešām esmu nolēmusi savu nākotni saistīt ar jurista profesiju. Jurists ir speciālists tiesību zinātnes un likumu jautājumos, un jurisprudence- juristu darbības sfēra. Tā vienlaikus ir sarežģīta un arī ļoti savdabīga, un interesanta profesija. Juristam ir jāzina lietas, ko „parastais cilvēks”, kas nav jurists, nevarētu pat iedomāties. Tam ir jāorientējas tiesību aktos un jāizprot to jēga un būtība, jāspēj argumentēt savs viedoklis un pārliecināt citus, ka tieši viņam ir taisnība. Ir ļoti daudzi iemesli, kāpēc es vēlos kļūt par juristu, un dažus no tiem minēšu.
Kā pirmo iemeslu, kāpēc es vēlos kļūt par juristu, es varētu minēt to, ka darba tirgū jurists (visi amati, kas ar to saistīti) ir ļoti pieprasīta profesija. Apskatoties internetā un laikrakstos, kur tiek piedāvāts darbs, var to redzēt. Gandrīz jebkuram uzņēmumam ir vajadzīgs savs jurists. Jurists ir vajadzīgs arī kā konfliktu risinātājs. Piemēram, starp ārstu un pacientu būs radies konflikts, jo ārsts nebūs izpildījis savus pienākumus pret pacientu, būs nepieciešams jurists, kas risinātu šo problēmu. Kā arī laulību nevar izšķirt paši cilvēki, un ir vajadzīgs jurists. Respektīvi, pabeidzot juridisko augstāko izglītību, konkrētā persona var ļoti viegli atrast labu darbu, ko piedāvā daudzi un dažādi uzņēmumi.
Otrkārt, jurista darbs ir labi atalgots salīdzinoši ar citu profesiju pārstāvjiem. Neviens cilvēks negrib veikt tādu amatu par kuru viņš nesaņems vēlamu atalgojumu. Un ir arī ļoti labi, ja var darīt to, kas patīk un par to saņemt pašam sev apmierinošu atalgojumu. Un, protams, tas ir atkarīgs arī no paša jurista- kāda pašam būs kompetence, tāds arī būs atalgojums. Bet lai kļūtu par labu un kompetentu juristu ir daudz jāmācās, jālasa un jāpilnveido sevi visos jautājumos, jo juristam ir jābūt zinošam visādās jomās. Juristam ir jābūt taisnīgām un jāspriež taisna tiesa, ko arī paskaidro termins „justīcija”.
Kā jau minēju, tā ir ļoti interesanta profesija. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1235340
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties