Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:270972
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1835.gads Eduard Gibbon romiešu tiesības savējā Vēsturiskajā aplūkošanā rakstīja, ka viņš ar neuzticēšanos tiek pieņemts par priekšmeta attēlošanu, ko dziļi studēja daudzi zinātnieki, juriskonsulti un piepildījuša ar sevi plaši knigohranilischa.
Vispirms, ir jāsaka, ka ar terminu “romiešu tiesība” ir apzīmējama antīkas Romas tiesība, vergturu formācijas Romas valsts tiesība.
Pa vienu zināmajai izteiksmei, Romas “trīsreiz savaldzināja pasauli”.
Sliets «rakstītā saprāta (ratio scripta) rangā» klasiska perioda romiešu tiesība tika plati uztverta ar feodālām Rietumeiropas valstīm, viņš un līdz šodienai ir buržuāziskas tiesības daudzu institūtu pamatā.
Konkrētu attiecību masā, kas radās starp tovaroproizvoditeljami, romiešu juristi izdevās izcelt pašas kopīgākās, pašas abstraktākās formas. Attiecīgi ar to kopīgu, abstraktu izteiksmi saņēma arī tās tiesiskas normas, tie tiesiski institūti, kuri dienēja šo attiecību noregulēšanai.
Uz noteikta attīstības etapa konkrētas sejas vietu - romiešu pilsoni, brīvlaisto, ārzemnieku un t.t. - aizņem vienkārši «īpašnieks», vienkārši «tovarovladelets», abstrakta personība, kas uzstājas kā viena no pravootnoshenija malām.
Precīzi tāpat prece vai pakalpojums, kuri ir objekts un pravootnoshenija mērķis, zaudē savējo specifisko raksturu, kas ir iegūts pagājušajā periodā (zeme ir privāta, zeme ir kopu, lietas, kas ir piederīgas brīvam, verga lietas - pekulianta un ņ.
Romiešu tiesības attīstību sekmēja daudzi apstākļi. Ran'she visa teicās preču attiecību augsts līmenis, ko sasniedza Roma vēlas republikas un printsipata periodos.
Ne mazāka nozīme bija pašas impērijas «vsesvetnij» raksturam, porodivshij «izlīgšanas vajadzība» daudzi un atšķirīgu tiesisku sistēmu, kas vēsturiski radās un eksistēja iekarotajās valstīs, un vispirms Grieķijā, Ēģiptē, Sīrijā un t.t.
Nedrīkst neatzīmēt, beidzot, tā uzmanība, kura bija atlicināma tiesībai, un tas pagodinājums, kurš tika aplenkta juristu darbība, kas ir īpaši izcili, tādi, kā Gaj, Ul'pian, Pavel, Labeon, Tsel's un daudzi citi.
Pie visa tā pieliksim tūkstošgadīgu attīstību, tūkstošgadīgu korekciju - un mēs saņemsim atbildi uz jautājumu, kāpēc romiešu tiesība pereshagnulo par rāmīšiem savējā laikmeta, pārvērtās pasaulvēsturiskas nozīmes parādībā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1341824
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties