Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:617003
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Biogrāfija:
Josifs Džugašvili piedzima 1879.gada 21.decembrī nelielā Gruzijas pilsētiņā Gori Tifilisas guberņā. Tiesa, tās pašas pilsētiņas baznīcas grāmatā ir cits datums: 1878.gada 6.decembris. Šis datums minēts arī citos Josifa jaunības dokumentos. It kā sīkums, taču kapēc tā ir noticis, nevienam vairs nav zināms. Talantīgi noziedzinieki pēdas rūpīgi slēpj. Par viņa tēvu nav daudz ziņu. Staļina tēvs iepazinās ar Katrīnu Geladzi, bijušā dzimtcilvēka meitu, un 1874.gadā viņus salaulāja. Staļina māte bija lasīt un rakstīt nepratēja un, tāpat kā vīrs, neprata krievu valodu. Pirmie trīs bērni šajā ģimenē nomira vēl zīdaiņu vecumā. Arī Josifs smagi slimoja bakas. Uz sejas palika rētas, un roka zaudēja kustīgumu. Vēlāk tā viņu paglāba no iesaukšanas armijas dienestā un gandrīz no nenovēršamas nāves Pirmā pasaules kara frontēs. Dažus gadus pēs Josifa dzimšanas viņa vecāki šķīrās, un tēvs aizbrauca uz Tbilisi. Māte saprata, cik nozīmīga ir izglītība, un, saņemot stipendiju, mazo zēnu nodeva vietējā garīgajā skolā. 1894.gadā viņš kļuva par labāko skolēnu. Tā paša gada septembrī viņu uzņēma Tbilisi Garīgajā akadēmijā, un šī mācību iestāde līdz 1896.g. noteica jaunieša attīstību un garīgo apvārsni.
Mazais Soso( tā bērnībā viņu iesauca māte) bija noslēgts un spītīgs. Ģimenē mīļuma bija maz : tēvs viņu necieta, arī mātei bija smaga roka, bet vienaudži puisēnu neieredzēja. Mazs un vārgs augums, baku atstātās rētas, kreisās rokas pleca un elkoņa locītavas atrofija pēc saņemta trieciena – tas neveicināja viņa iekļaušanos vienaudžu vidū.
Pats Staļins uzrakstīja, ka ar marksismu iepazinies 1897.g., kad viņa draugi sagādājuši attiecīgo literatūru. Tad pat viņš kļuva par slepena marksistiska pulciņa biedru, bet nākamajā 1898.g. viņš iestājās nelegālajā sociāldemokrātiskajā organizācijā(seminārā). 1899.g. Josifu par pārkāpumiem un neierašanos uz eksāmeniem izslēdza no semināra, viņš atgriezās pie mātes un tikai gada beigās atrada darbu. Tagad oficiālas darba vietas aizsegā Josifs sevi pilnībā veltīja revolucionārai darbībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties