Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:730785
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Abiturientam ir tikai divas izvēles iespējas, lai iekļautos sabiedrībā – uzsākt darba attiecības un strādāt jau pēc vidējās izglītības iegūšanas vai stāties augstākās izglītības iestādē un iegūt grādu. Pēdējo sešdesmit gadu laikā novērojams tas, ka arvien vairāk jauniešu izvēlas otro iespēju – studēt. Arī dzimuma iedalījums augstākajās izglītības iestādēs vairs nav tik krasi atšķirīgs – ja kādreiz puiši pēc pamatskolas beigšanas pārsvarā devās uz profesionālās ievirzes skolām, tad šobrīd dzimuma iedalījums augstskolās ir aptuveni vienmērīgs, protams, atkarībā no izvēlētās studiju programmas.
Vecumposms starp pusaudža gadiem un pieaugušo dzīves sākumu skaitās kā neaizsargātākais posms, jo, iegūstot vidējo izglītību, nav darba pieredzes, tāpēc šie cilvēki darba tirgū nav spējīgi sacensties ar vecākajām paaudzēm.
Lai arī ļoti atšķirīgas, taču vienotas paaudzes ir uzskatos par vērtībām – ģimenes veidošana, karjeras izveide un izglītības iegūšana. Šīs lietas vienmēr palikušas nemainīgas; atšķirīgs ir tikai to novērtējums pēc prioritātes.
21. gadsimtā jaunietim ir grūtāk integrēties sabiedrībā, kā tas bija 20 vai 30 gadus atpakaļ, jo vairs nav strikti nospraustas un vispārpieņemtas normas, kuras obligāti būtu jāievēro; to nedarot – sagaidāms sabiedrības nosodījums.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties