Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:866728
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēka vecums ir ļoti būtiska kategorija sabiedriskajos procesos. Arī valoda kā komunikācijas forma nav izņēmums. Dažādo vecumposmu pārstāvju komunikācijas veidu starpā īpaši izceļas pusaudžu, jauniešu (12-18 gadi) valoda. Jāatzīst, ka tā ir slenga, svešvārdu, jaundarinājumu, dažādu atvasinājumu un arīdzan rupjību pārpilna. Tomēr interesanta, savdabīga un izpētes vērta.
Interese par jauniešu runas īpatnībām un saziņas veidu radusies jau sen. Vācijā saglabājušies īpaši jauniešu runas pieraksti jau no 17. gadsimta. Latvijā pastiprināta uzmanība jauniešu valodai tika pievērsta daudz vēlāk. Tie bija 20. gadsimta 70. gadi, kad valodnieki to izdalīja kā atsevišķu un uzmanības vērtu parādību. Taču konkrētāki lingvistikas pētījumi aizsākti tikai 80. gados. Tagad plašākai sabiedrībai pieejama pirmā grāmata latviešu valodā – Lauras Tidriķes un Vinetas Ernstones „Jauniešu valoda” , kas veltīta tikai un vienīgi valodas īpatnībām jauniešu vecumposmā. Grāmatas mērķis, kā uzsver L.Tidriķe ir „veicināt sapratni pret citādi domājošiem un runājošiem un caur zinātnisku lupu aplūkot vienu no latviešu valodas paveidiem.”…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties