Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:472758
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šaubu nav, ka latviskajai sabiedrībai “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” pieņemtais rezolūcijas projekts par nevardarbīgo pretošanos valsts valodas ieviešanai bija nepatīkams pārsteigums. Šādas rezolūcijas varētu pieņemt valstīs, kur valda aparteīds (rasu diskriminācijas veids), notiek metodiska un konsekventa cittautiešu apspiešana. Lielākā daļa latviešu tomēr nejūtas kādu apspieduši, ja vēlas šavā valstī runāt savā valodā. Kā nekā jau Satversmes 4. pantā teikts, ka valsts valoda LR ir latviešu valoda.
Valdība aicina iedzīvotājus nepakļauties kreiso politisko spēku provokatīvajiem un bezatbildīgajiem aicinājumiem uz pilsonisko nepakļaušanos valodas normu sakarā, jo to mērķis ir šķelt sabiedrību pēc valodas vai nacionālās piederības, izraisīt savstarpēju naidu un neuzticību dažādu tautību iedzīvotāju vidū. Valdība arī atgādina, ka ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir tiesības izmantot savu dzimto valodu tajās jomās, kuras nereglamentē valsts Valodas likums. Tikai integrēta sabiedrība nodrošina valstī pilsonisko mieru un saprašanos, tāpēc valdība stingri sekos likuma ievērošanai.
Premjers Andris Bērziņš paudis neizpratni par PCTVL rīcību, jo EDSO (Eiropas drošības un sadarbības organizācija) kā arī ASV atzinušas Valsts valodas noteikumus par atbilstīgiem Latvijas starptautiskajām saistībām un cilvēktiesību normām. Premjers noraida iespēju krievu valodai piešķirt otrās valsts valodas statusu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties