Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290510
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 30 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ceļu segumu attīstība Pasaulē un Latvijā    4
  Kāpēc asfalts?    9
  Asfalta ražošana    11
  Otrreiz pārstrādātu materiālu izmantošana asfalta ražošanā    16
  Asfalta tipi    17
  Asfalta izstrāde    20
  Asfalta pārstrāde    22
  Secinājumi    25
  Izmantotā literatūra    26
Darba fragmentsAizvērt

Šo tēmu izvēlējāmies vairāku iemeslu vadīti, pirmkārt, mūsu studiju virziens ir saistīts tieši ar ceļu būvi un arī ikdienā strādājot, saskaramies ar ceļu būvniecību. Otrkārt, ceļiem ir ļoti liela nozīme cilvēka dzīvē, to evolūcija ir devusi nenovērtējamu nozīmi cilvēces izaugsmē. Ceļu vēsture aizsākas jau vairākus tūkstošus gadus pirms mūsu ēras un strauji turpina attīstīties arī mūsdienās.
Ir interesanti vērot, kā notikusi attīstība ceļu segumu būvniecībā ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs, kur ir atšķirīgs ekonomiskais stāvoklis un arī klimata īpatnības ir daudz savādākas. Satiksmes intensitāte arvien pieaug, tāpat arī transportlīdzekļu kravnesība, turklāt nevienā sezonā nav novērojama satiksmes intensitātes samazināšanās. Viens no inženieru galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt ceļu caurbraucamību un kalpošanu visās sezonās.
Lai sašaurinātu pētnieciskā objekta apjomu, vienojāmies pētīt jaunākās tendences asfaltbetona jeb asfalta segumu būvniecībā, par ceļa segumu pieņemot segas konstrukcijas virsējo kārtu, kas ieklāta vienā vai vairākās kārtās (apakškārta, virskārta, dilumkārta). Neapšaubāmi mūsdienās asfalts ir vispopulārākais ceļu segums, kas veiksmīgi pārspējis savus konkurentus: grants, šķembu, betona, ķieģeļa segumus utt. Asfalta segu būvniecība ir atšķirīga dažādās valstīs.
Savā darbā pētām asfalta ceļa segumu būvniecību Latvijā- kā tā ir mainījusies un attīstījusies, kādus materiālus izmanto asfalta segu būvēs, kur tos iegūst un kādas stiprības asfaltu izmanto un ražo Latvijā. Veicam salīdzinājumu ar Latvijā ražotu asfaltu un citās valstīs ražotu asfaltu, kas ietekmē atšķirības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties