Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:216181
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēki , kuri savu ikdienu nevar iedomāties bez spoki.lv , saka, ka portāls ir zāles pret garlaicību, jo te var gan no sirds izsmieties, gan palasīt kaut ko izglītojošu. Raksti ir tik interesanti, ka dažreiz gadās, piesēsties pie datora uz 15 minūtēm, bet jau ir 3 stundas pagājušas aizrautīgi lasot, uzzinot interesantu, jaunu informāciju - sākot ar jokiem un muļķībām, un beidzot ar svarīgām un nopietnām lietām. Kāds puisis atzīst, ka spoki.lv ir pati labākā mājaslapa.
Taču ir arī cilvēki, kuri vēlas, lai spoki.lv tiktu slēgts, jo uzskata, ka portāls ir nekaunīgs, ļauns un ar ļoti slimiem un degradētiem cilvēkiem. Nevēlas, lai bērni un citi, bojā savu psihi ar drausmīgiem foto, vai šausmīgiem komentāriem, kur kāds raksta: ''Narkotikas rullē, sāc zagt'', tas ir nepieļaujami, šāda izvirtība. Šie cilvēki uzskata, ka portāls neko labu nedod un no tā nāk tikai slikta enerģija.
Viņi uzskata, ka portālā tiek veidoti raksti, kuros tiek melots, kuros tiek apvainoti cilvēki, kur 80% no visu rakstu satura ir seksuāli vardarbīgi, nelabvēlīgi, cilvēka psihes graujoši un arī tāpēc vismaz 80% no visiem spoki.lv komentētājiem, ir garīgi atpalikuši, degradēti, slikti, nelabvēlīgi cilvēki, kuri būtu jāizolē no sabiedrības vispār, jo rakstība tur ir zemā līmenī, daudz kļūdu, gramatika neeksistē vispār un tas lieliski pierāda kādas ir zināšanas, valodas prasmes lielākajai daļai to lietotāju, kuriem ir zems intelekta līmenis.
Lielākā daļa komentētāju uzskata, ka ja ir vēlme pasargāt savus bērnus, piemēram, var aizsiet viņiem acis vai sasiet rokas, lai viņi nevarētu ieslēgt datoru un lietot internetu. Vecāku uzdevums būtu iemācīt bērniem saprast, kas ir jāuztver nopietni un kas nē. Runājot par cilvēku izglītības līmeni un intelektu katrs jau spriež pēc sevis. Būtībā katrs pats var izfiltrēt kāda informācija cilvēkam ir nepieciešama. Attiecībā uz nepilngadīgiem indivīdiem ir divas iespējas: vecāki var censties kontrolēt informācijas saturu, kas pieejams bērniem vai paskaidrot un izglītot, atšķirt nejēdzības no patiesības, kas ir produktīvāk nekā ieslēgt bērnu pagrabā un izmest pa logu televizoru un datoru, jo, ja ir vēlme karot pret vardarbību var sākt ar televīzijas un masu mediju iznīcināšanu.
Spoki.lv mājaslapā var redzēt kādas ir sekas muļķīgām cilvēku rīcībām, piemēram, braukšanai alkohola reibumā, kas izraisa nāvi. Apskatot tādus skatus, cilvēki divreiz padomās, pirms sēdīsies pie stūres! Otrkārt, spokos.lv var iegūt daudz vērtīgas informācijas un paplašināt savu zināšanu loku. Piemēram, spokos var izlasīt iedvesmojošus un pamācošus stāstus par cilvēkiem, kuri neskatoties uz grūtībām spēj paveikt lielas lietas; var kaut ko radošu uzmeistarot pats, pateicoties „praktiskais spoks” sadaļai; iepazīties ar interesantiem vēstures faktiem, kurus pamatskolas un vidusskolas solos neviens nav pieminējis; uzzināt aktuālus jaunumus, to, kas notiek pasaulē; to, ka pasaulē ir tik daudz talantīgu cilvēku, dažādas pamācības par dažādiem jautājumiem. Ja tas, ka bērni apmeklē portālu neatbilstošā vecumā, kādu tik ļoti uztrauc, tad būtu jāslēdz lielākā daļa portālu, kā arī katram bērnam blakus jānovieto auklīte, kas to uzmana no nevēlamas informācijas ieguves.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties