Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:540074
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kopumā, pēc manām domām, Antonisa van Deika gleznai ir neapšaubāms šarms, kas man radīja mierīgas un tajā pašā laikā neizprotami, neiespējamas sajūtas. Gleznu "Orānijas–Nasavas prinča Vilhelma II portretu" varēju baudīt pēc saviem ieskatiem un tempiem. Portreta darbā var vērot kā flāmu māksliniekam Antonisam van Deikam patika spēlēties ar krāsu toņiem, jo šajā gleznu portretā ir vērojamas krāsu gammas izmaiņas no melni tumšiem līdz gaišiem toņiem. Šajā gleznā visspilgtāk atmiņā paliks prinča acis, brūni, apaļi (melnās), kuras mani pievilka kā magnētu, jo sajūta bija neaprakstāma, nesaprotama un neiespējama, jo pirmajā brīdī likās, ka šī gleznotā prinča Vilhelma II acis ir dzīvas, tāpēc uzskatu, ka gleznai ir jūtama spēcīga enerģētika. Centos izprast un meklēt atbildes par to, kāpēc gleznai ir šāds fons, kāpēc zēnam ir tieši šāda stāja, apģērbs, utt. Šī glezna ir lielisks pierādījums, ka flāmu māksliniekam van Deikam ir prasmes uz portretu gleznošanu.
Jāsecina, ka Antonisa van Deika darbs "Orānijas–Nasavas prinča Vilhelma II portrets" ir ļoti īpaša ne tikai man, bet arī Latvijas mākslas un kultūras cienītājiem, jo Latvijas muzeju ietvaros tā tiek vērtēta 8. vietā, kas mākslā ir ļoti augsts rādītājs.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties