Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:770269
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Raksturot izglītības filosofijas funkcijas!   
2.  Nosauciet faktorus, kas liecina, ka audzināšana un izglītība ir uzskatāmas par būtiskākajām kultūras iezīmēm!   
3.  Kas sekmēja pedagoģijas kā patstāvīgas zinātnes izveidošanos? Nosaukt būtiskākos kultūrvēsturiskos un sociālekonomiskos faktorus!   
4.  Raksturot divas no XX gs. pedagoģiskajām teorijām, kurās, pēc jūsu domām, visspilgtāk izpaužas filosofisko ideju saistība ar ar psiholoģijas un pedagoģijas zinātnēm   
5.  Kas kopīgs un kas atšķirīgs ir izglītības un kultūras videi?   
Darba fragmentsAizvērt

“ Filosofiskā domāšana kļuvusi par darbību aktivizējošu , orientējošu, aizraujošu un brīvi kritisku cilvēka un pasaules attiecību apceres veidu, arī par neatvietojamu līdzekli nākotnes prognozēšanai.”
Filosofija savā būtībā ir doma par domu, taču labas, sakarīgas domas var būt vienīgi izglītotam cilvēkam. Izglītība ir katra veiksmes pamatā ( protams ne jau noteicošais faktors, bet gan “ viens no” – tajā pat laikā pietiekami svarīgs ).
Manuprāt izglītības filosofijai jābalstās uz sabiedrības informētību – tā arī ir viena no galvenajām izglītības funkcijām, jo sabiedrībai jābūt informētai par notiekošo izglītības jomā.
Otrā izglītības filosofijas funkcija ir maksimāli pilnvērtīgāk izglītot sabiedrību par svarīgām garīgām lietām, taču tajā pat laikā tā ir teorija, bet ne reāls (jebkuras situācijas) risinājums.
Treškārt, izglītības filosofijai jāmudina sabiedrībās interese par izglītību, t. sk., mūžizglītību. Kāpēc tad mēs pieauguši cilvēki (atsevišķos gadījumos pusmūža cilvēki) mācāmies? Vienkāršākā atbilde ir tā, ka pretējā gadījumā nevarēs strādāt skolā (nav pedagoģiskās izglītības). Taču cilvēks, kurš būs apdomājis šo situāciju atbildēs: mēs nepārtraukti mācāmies, un skolotājs ir viens no tiem cilvēkiem, kurš nepārtraukti mācās, ir iesaistīts mūžizglītībā, jo pretējā gadījumā cilvēks sāk “ iesūnot” , respektīvi, skolotājam visu dzīvi ir jābūt jaukam, un, lai būtu jauns, viennozīmīgi viņam ir jāuzņem jaunas zināšanas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties