Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:867002
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iespējai, izmantot vīnogu ādiņu un sēklu ekstraktu vēža novēršanai, ir liels potenciāls, un tālāka izpēte šajā jomā ir garantēta (Zhou, 2012).
Polifenoli aizsargā asinsvadus, samazina trombocītu agregāciju un samazina zema blīvuma lipoproteīnu – holesterīna līmeni asinīs (Weidner, 2013). Barojot trušus ar proantocianīdiem bagātu ekstraktu, novēroja, ka zīmīgi samazinājās stipra ateroskleroze aortā. Vīnogu sēklu aizsargājošā ietekme pret aterosklerotiskajiem bojājumiem tika novērota arī kāmjiem un sirdi aizsargājošā iedarbība gan pelēm, gan kāmjiem (Katiyar, 2008).
Vitis vinifera vīnogas daži saturošie ingredienti tiek lietoti arī kosmētikā. Tiek ziņots, ka šie ingredienti kosmētikā veic vairākas funkcijas. Vitis vinifera (vīnogu) sēklas ekstrakts darbojas, kā anti-kariesa līdzeklis, pret blaugznu līdzeklis, pretsēnīšu līdzeklis, pretmikrobu līdzeklis, antioksidants, aromatizators, mutes kopšanas līdzeklis, sauļošanās līdzeklis. Visbiežāk minētā ingredientu funkcija tiek minēta tā darbība, kā ādas kondencionēšanas līdzeklis (Bergfeld et al., 2012). Tie var darboties, kā mīkstinoši līdzekļi – piedod ādai mīkstumu un gludumu. Kā arī jaukta tipa – uzlabo sausu vai bojātu ādu, samazina zvīņošanu un atjauno elastību (Vārdnīca, 2013).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties