Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:797035
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās standartu lietošana ir kļuvusi daudz liberālāka, un ražotājs vai pakalpojumu sniedzējs var izvēlēties, kādu standartu izmantot un vai vispār to izmantot. Taču standartu lietošana uzņēmumam dod papildu drošību, īstenojot kvalitātes sistēmu, uzņēmums var arī izvēlēties, lietot vai nelietot standartus, kas nosaka kādu no kvalitātes sistēmas veidiem. Uzņēmums var veidot arī pats savu nevienam nezināma veida kvalitātes sistēmu. Bet vai tādu sistēmu kāds pasaulē atzīs? Ja ražotājs vai pakalpojumu sniedzējs grib iekļauties Eiropas ekonomiskajā telpā vai starptautiskajā preču tirgū, viņš ievieš kvalitātes sistēmu, izmantojot ISO 9000 sērijas standartus, lai pierādītu patērētājiem un tirgus uzraudzībai savas produkcijas kvalitātes pastāvību un tādā veidā nodrošinātu savu konkurētspēju tirgū. ISO 9000 sērijas standarti šajā gadījumā darbojas kā viens no kvalitātes garantiem.
Arī valsts sektora organizācijas vēlas panākt pēc iespējas efektīvāku darbību, izmantojot ISO 9000 sērijas standartus.
ISO 9000 standartus izstrādājuši pārstāvji no 90 valstīm. Tie ir publicēti 1987. gada martā. Eiropas Standartizācijas komiteja (CEN) tos pieņēma 1987. gada novembrī to Eiropas standartus EN 29000 (EN ISO 9000), un arī Latvijā tie ir pieņemti kā Latvijas nacionālie standarti ar nosaukumu LVS EN ISO 9000. Pasaulē tos kā identiskus nacionālos standartus ir pieņēmušas vairāk nekā 60 valstis, bet Japāna, Ķīna un Venecuēla tos apstiprinājušas kā ekvivalentus nacionālajiem standartiem. Eiropas Savienībā ISO 9000 standarti ir akceptēti kā garants vienotajam tirgum.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1171557
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties