Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:244322
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tāpat kā jebkurš civiltiesību objekts, intelektuālais ipašums var būt līguma prikšmets, tomēr intelektuālais īpašums daudz vairāk saistīts ar personu , kura to radījsi.Tādēļ atsevišķiinetelektuālā īpašūma elementi vismaz dažās tiesību sistēmās tiek vērtēti kā neatsavināmi. Tas attiecas uz autoru personīgajām tiesībām un gandrīz tikpat lielā mērā-uz izgudrotāja tiesībām. Atšķirība no autora personīgajām tiesībām, ko saskaņā ar kontinentālās Eiropas tiesību sistēmu vispār nevar atsavināt, izgdrotājs savas tiesības uz izgudrojumu var pārdot. Šis darījums gan negroza to faktu, ka noteikto izgudrojumu veicis tieši viņš.
Likumi neparedz ierobežojumus to mantisko tiesību atsavināšanā, kas izriet no intelektuālā īpašuma objektiem. Līdztekus līgumiem,kas saistīti ar intelektuālā īpašuma objektu atsavināšanu, īpatnēja nozīme ir līgumiem, kuri regulē izgudrotāja vai autora darba attiecības ar darba ņēmēju.
1.3. Intelektuālā īpašuma tiesiskā regulējuma natrisinātās problēmas
Literatūrā jau aizrādīts, ka inetelektuālā īpašuma normatīvo aktu sistēmā konstatējami ievērojami trūkumi. Tā piemērām, G. Poļakovs norāda uz to,ka joprojām nav izstrādāti izgudrojumu, dizainparaugu un preču zīmju ekspertīzes noteikumi.Minētais autors norada ,ka Latvijas Republikā faktiski nav aizsargātas tadas svarīgas rūpnieciskā īpašuma kā firmas nosaukumi, ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, tiesības uz aizsardzību pret negodīgu konkurenci.Konkurences likums ir diezgan vispārīgi formulēts, taču nevar apgalvot, ka tas nepiešķir aizsardzību pret negodīgu konkurenci.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties