Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:385438
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Investīciju procesa un investīciju kompāniju mijiedarbība    4
2.  Ieguldījumu fondu risku pakāpes un priekšrocības    5
2.1.  Ieguldījumu fondu priekšrocības    5
2.2.  Ieguldījumu fondu turētājbankas funkcijas    6
2.3.  Ieguldījumu fondu attīstība Latvijā    7
3.  Starptautisko fondu raksturojums    9
3.1.  SEB Lux Fondu pārskats un investīciju politika    10
3.2.  Parekss Asset Management piedāvātie fondi    13
4.  Privātie pensiju fondi Latvijā    15
  Secinājumi    18
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    19
  Pielikumi    20
Darba fragmentsAizvērt

Investīciju kompāniju piedāvātie investēšanas produkti un to daudzās populārās iezīmes ieņem nozīmīgu vietu katras valsts ekonomikā. Šodien pasaulē ir neskaitāmas investīciju kompānijas, kuras piedāvā desmitiem tūkstošu fondu, kas apkalpo ietaupījumus simtiem miljoniem investoru, pārvaldot triljoniem dolāru.
Viens no faktoriem, kas veicina investīciju kompāniju, t.sk., ieguldījumu fondu pieprasījumu, ir tas, ka daudzās valstīs cilvēki arvien vairāk uztraucas par saviem valsts pensiju plāniem. Nepārtraukti pieaugošais paredzamais dzīves ilgums nozīmē, ka daudzi cilvēki arvien ilgāk saņems pensiju. Turklāt, augošās medicīnas izmaksas atstāj negatīvu iespaidu uz pensionāru budžetu. Pakāpeniski nodokļu maksātāju skaits uz vienu pensionāru turpinās pavājināt esošās valsts pensiju sistēmas. Neskatoties uz augošajām finansu grūtībām, daudzas valdības nespēj vai nevar veikt atbilstošus pasākumus, lai uzturētu pie dzīvības pensijas, ko pilnībā finansē valsts. Arvien vairāk valstu izmanto labvēlīgu nodokļu politiku, lai iedrošinātu privātpersonas pašas finansēt privātos investīciju plānus un lai veicinātu vai pat aizstātu savus ienākumus no valsts pensijām. Tā rezultātā vairums investoru pievēršas ieguldījumu fondiem, lai nodrošinātu sev saulainas vecumdienas.
Strauji augošās izglītības izmaksas un aizvien pieaugošā valdību nevēlēšanās atbilstoši finansēt valsts mācību programmas tādā pašā veidā spiež vecākus un vecvecākus ieguldīt naudu fondos, šajā gadījumā lai finansētu savu bērnu izglītību. Sākot agri un investējot regulāri, vecāki un vecvecāki var vislabāk nodrošināt, lai viņu atvasēm būtu pieejama laba izglītība.
Pašlaik Latvijā iedzīvotāji var investēt naudas līdzekļus tādās investīciju kompānijās kā dzīvības apdrošināšanas sabiedrību piedāvātajos produktos, komercbanku depozītnoguldījumos, kā arī dažādos, aizvien straujāk popularitāti ieguvušos ieguldījumu fondos. Referāta gaitā tuvāk tiks apskatīti Latvijā reģistrēto ieguldījumu sabiedrību piedāvātie fondi un Latvijas komercbanku piedāvātie ieguldījumi ārzemju fondos. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties